Jump to content

A Bayen ellen kezdenek Scholesék

2016. 06. 29. 13:09

Elkészült a Bundesliga menetrendje, a címvédő Bayern München a magyar válogatott Kleinheisler László csapatát, a  Werder Brement fogadja a német labdarúgó-bajnokság 2016/17-es szezonjának augusztus végi első fordulójában.

 

 

A mérkőzésre augusztus 26-án 20.30 órától kerül sor - derült ki a Német Labdarúgó Liga (DFL) által szerdán nyilvánosságra hozott programból.

Az előző idényben második helyezett Borussia Dortmund az első fordulóban a Mainz ellen lép pályára otthon, míg a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC-hez az újonc Freiburg látogat.

A másik feljutott együttes, a kapus Gulácsi Pétert is a soraiban tudó Red Bull Leipzig a Hoffenheim vendége lesz. A nyitókör rangadóját Mönchengladbachban rendezik, ahol hazai csapat a Bayer Leverkusennel csap össze.

Huszti Szabolcs együttese, az Eintracht Frankfurt - amely az előző szezon végén osztályozóra kényszerült - a Schalkét fogadja az első fordulóban.

A jelenleg is zajló Európa-bajnokság miatt az eddigiektől eltérően már a december 20-21-én sorra kerülő 16. forduló után megtartják a téli szünetet a Bundesligában, a következő kört pedig január 20. és 22. között rendezik.

Bundesliga, az 1. forduló programja:
augusztus 26., péntek:
Bayern München-Werder Bremen 20.30

augusztus 27-28., szombat-vasárnap:
Borussia Dortmund-FSV Mainz 05
Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen
Hertha BSC-SC Freiburg
1. FC Köln-Darmstadt
Hamburger SV-FC Ingolstadt
FC Augsburg-VfL Wolfsburg
1899 Hoffenheim-RB Leipzig
Eintracht Frankfurt-Schalke 04

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)