Jump to content

Messinek maradnia kell!

2016. 06. 28. 11:53

Mint ismeretes az elbukott Copa America döntő után Lionel Messi, az argentin válogatott legeredményesebb játékosa és egyben csapatkapitánya lemondta a válogatottbeli szereplést. Messi pályafutása során négy döntőt bukott el a nemzeti csapattal, a mostani Copa-vereség sorrendben a harmadik volt. A klasszist nehezen nélkülözné Argentína, főleg, hogy a világbajnoki selejtezők és maga a világbajnokság sincs már annyira messze. Nem véletlenül próbálja győzködni a csalódott futballistát szinte egész Argentína. 

És egész Argentínába természetesen beleszámít Diego Maradona is, a valaha volt talán legjobb futballista. Maradona maga is bukott el vb-döntőt, a pályafutása - leginkább saját ballépései miatt - telis tele voltak buktatókkal, igaz 1986-ban vb-győzelemig vezette országa válogatottját. Maradona nem véletlenül próbálja maradásra bírni a világ jelenlegi legjobbját, ő is tisztában van azzal, hogy szüksége van Messire Argentínának. 

"Messinek maradnia kell. Ott kell lennie Oroszországban, hogy világbajnok lehessen" – fogalmazott Maradona.

Maradona mellett még a köztársasági elnök, Mauricio Macri is beállt a győzködők sorába és arra kéri Messit, hogy gondolja át még egyszer a döntését. 

Az FC Barcelona 29 éves, ötszörös aranylabdás sztárja hétfőn, a Copa América elvesztett döntője után jelentette be, hogy a jövőben nem akar többet a válogatottban szerepelni. A Chile elleni 11-es párbajban Messi is hibázott, s Argentínának ez sorozatban már a harmadik nagy döntője volt, amelyet elvesztett. Két éve a világbajnokság fináléjában maradt alul, tavaly pedig ugyancsak a Copa America végjátékát vesztette el.