Jump to content

Leicester: marad a gólzsák

2016. 06. 24. 09:56

Véget értek a találgatások, a Premier League rajongótáborát leginkább lázban tartó átigazolási saga lezárult, Jamie Vardy nem igazol az Arsenalhoz. A csatárt nagy erőkkel csábította Arséne Wenger, ám a londoni ajánlatra a Leicester vezetősége rá tudott még tenni egy lapáttal, így a legutóbbi szezon góllövőlistáján másodikként záró labdarúgó marad a "rókáknál".

 

"Mindkét fél reméli, hogy ez a bejelentés véget vet a Jamie jövőjével kapcsolatos legutóbbi spekulációknak, és megerősíti hosszú távú elkötelezettségét a Leicester iránt" - áll a klub honlapján megjelent csütörtöki közleményben.

A brit sportsajtó értesülései szerint a 29 éves csatár megszerzéséért több Premier League klub is versenyben volt, legerősebben az Arsenal harcolt Vardy-ért, ám mindenki hoppon maradt végül. Vardy négy évvel hosszabbította meg szerződését, a Leicester állítólag ráígért az Arsenal ajánlatára. A csatár az elmúlt idényben robbant be igazán az angol labdarúgás körforgásába, a szezon során 24 találattal a Premier League góllövőlistájának második helyén végzett. A Leicester 2012-ben szerezte meg a támadót mégpedig a negyedik ligába feljutó Fleetwood Towntól. Vardy jelenleg a franciaországi Európa-bajnokságon szerepel a nyolcaddöntős angol válogatott tagjaként és már gólt is szerzett a tornán.

A Leicester Cityhez kapcsolódó hír még, hogy a klub szintén négy évre szerződtette a Sporting Gijón szabadon igazolható védőjét, a 27 éves spanyol Luis Hernández Rodríguezt.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)