Jump to content

Euro 2016: kikapott a címvédő, a csehek búcsúztak

2016. 06. 22. 10:23

A spanyol-horvát és a török-cseh mérkőzéssel zárult a labdarúgó Európa-bajnokság 12. napja. A D-csoport utolsó összecsapásai közül a előbbi érdekes, utóbbi sima mérkőzést hozott, a horvátok meglepték az Eb-címvédőt, a törökök pedig győzelmükkel esélyt adtak magunak arra, hogy beverekedjék magukat a 16 közé. 

A címvédő Spanyolország 2-1-re kikapott Horvátországtól a franciaországi Európa-bajnokság D-csoportjának harmadik fordulójában, így utóbbi csoportelsőként, Spanyolország csoportmásodikként jutott a 16 közé. A spanyolok Morata góljával szerezték meg a vezetést, ám még a szünet előtt Kalinic egyenlített, majd a lefújás előtt pár perccel Ivan Perisic vette be David de Gea kapuját, ezzel a horvátok legyőzték a büntetőt hibázó címvédőt, amely a 16 között Olaszországgal játszik majd.

Törökország 2-0-ra legyőzte Csehországot a csoport másik mérkőzésén, így utóbbi búcsúzott a tornától. A mérkőzés nagyobb részében a csehek futballoztak fölényben, 13 lövésükből öt találta el a kaput, ám gólt nem tudtak szerezni, leginkább Babacan kapus remekléseinek. A törökök csak kétszer találták el a csehek kapuját, viszont a 10. percben Burak Yilmaz, majd a 65. percben Ozan Tufan is betalált, így 2-0-ra a törökök nyertek, akiknek így van esélyük arra, hogy csoportharmadikként továbbjussanak.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)