Jump to content

PSG: távozik a sikeredző

2016. 06. 21. 11:10

Ahogy azt várni lehetett, Laurent Blanc távozik a PSG éléről. A szakember vezette PSG évek óta verhetetlen a francia bajnokságban, jóllehet a riválisoknál többszörös pénzből gazdálkodhatnak a fővárosiak. Ugyanakkor a nemzetközi porondon az igazi áttörés idén sem sikerült, ezt pedig a vezetőség nem nézte jó szemmel. Az utód a hírek szerint már megvan, nem meglepetés, hogy ki lesz az. 

 

Laurent Blanc menedzseré keresztül jelentette be távozását, a szakember ügyeit intéző Jean-Pierre Bernés hétfőn egy franciaországi rádióműsorban beszélt arról, hogy a szerződésbontásra ezen a héten kerülhet sor. Blanc vezetésével az elmúlt három idényben egyaránt bajnok lett a PSG, kétszer a kupát is elhódította, viszont a nemzetközi porondon nem jött a várt eredmény, sorozatban háromszor a negyeddöntőben búcsúzott a párizsi együttes.

Azt már hetek óta hallani, hogy a PSG új edzőjeUnai Emery lesz, akinek vezetésével a Sevilla az elmúlt három idényben megnyerte az Európa Ligát. Emery június 12-én mondott le Sevillában. Az AFP francia hírügynökség szerint Emery-t igazolják a korábbi csapatával elért sikerek, ugyanakkor kinevezése rizikós, lévén külföldön eleddig nem sokat dolgozott, leszámítva a 2012-es 6-hónapos moszkvai ténykedését, amikor a Szpartak edzője volt. 

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)