Jump to content

Euro2016: győzelmi kényszerben szinte mindenki a D-csoportban

2016. 06. 21. 10:50

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság keddi játéknapján a D-csoport utolsó mérkőzéseit rendezik. Spanyolország a horvátokkal, Csehország pedig Törökországgal játszik. Amennyiben a spanyolok csupán egy pontot is szereznek Horvátország ellen, úgy biztos csoportelsők, míg a törököknek nyerniük kell a csehek ellen, ha egy haszálnyi esélyt is akarnak magunak adni a továbbjutásra.

A spanyolok célja egyértelmű, pontot kell szerezniük a horvátok ellen, hogy megnyerjék a csoportjukat, így elkerülhetik az olasz válogatottat és egy csoportharmadik ellen folytathatják szereplésüket az Eb-n. A horvátoknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen túl azon, hogy a spanyol játékosokra is oda kell figyelniük, saját szurkolóikat is kordában kellene valahogy tartaniuk, akik az előző összecsapáson petárdákkal és pirotechnikai eszközökkel szakították meg a csehek elleni mérkőzést. Ivan Rakitic, a Barcelona sztárja szerint végtelenül nehéz mérkőzés vár rájuk ma este.

"Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, tartunk az egyéni képességeiktől és a csapategységüktől is" - jelentette ki az FC Barcelona légiósa. "Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk a saját játékunkat játszani ellenük, s el kell érnünk, hogy ne futballozhassanak nyugodtan."

A D-csoport másik keddi mérkőzésén a pont nélküli törökök az utolsó szalmaszálba próbálnak kapaszkodni, ha ugyanis legyőzik Csehországot, még lehet esélyük a csoportharmadikok közül bejutni a nyolcaddöntőbe.

"Van valami ebben a török válogatottban, ami mindig jelen van, mégpedig az, hogy az utolsó pillanatig küzdünk" - nyilatkozta a védő Gökhan Gönul, s hozzátette: az utolsó meccsükre hagyták a döntést, s talán most úgy tűnik, hogy nem sok esélyük van a továbblépésre. "Megteszünk mindent, ami csak tőlünk telik, s reméljük, hogy egy kis szerencsével le tudjuk győzni a cseheket."

A csehek nem számíthatnak Tomas Rosicky-re, aki megsérült, viszont önbizalommal telve állhatnak ki a törökök ellen, hiszen a horvátok elleni mérkőzést a sírból tudták visszahozni.

A horvátok és a spanyolok eddig öt mérkőzést játszottak egymással, 1-1 horvát siker és döntetlen mellett három spanyol győzelem született. A cseheknek és a törököknek ez lesz a 20. összecsapása, az eddigi 19 meccsen 12-szer a csehek, négyszer a törökök nyertek, háromszor pedig döntetlenre végeztek a felek.

Labdarúgó Európa-bajnokság, D-csoport, 3. forduló, kedd:

Horvátország-Spanyolország, Bordeaux 21.00
Csehország-Törökország, Lens 21.00

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Spanyolország 6 pont, 2. Horvátország 4, 3. Csehország 1, 4. Törökország 0

(Forrás: sportrajongo.hu;/Fotó:twitter)