Jump to content

Ez minden idők legjobb Eb-csapata

2016. 06. 08. 11:45

A közelgő Európa-bajnokság kapcsán az UEFA által közzétett szavazáson a szurkolók összeállíthatták a véleményük szerinti legjobb csapatot, amelyet az Eb-ken szereplő egykori vagy mai játékosok alkotják. A kezdőben három olasz játékos is helyet kapott, viszont két rekordert hiába keresünk.

A szurkolók szerint a Gianluigi Buffon (olasz) - Philipp Lahm (német), Franz Beckenbauer (német), Carles Puyol (spanyol), Paolo Maldini (olasz) - Zinédine Zidane (francia), Andrea Pirlo (olasz), Andrés Iniesta (spanyol) - Cristiano Ronaldo (portugál), Marco van Basten (holland), Thierry Henry (francia) alkotta tizenegy minden idők legerősebb Eb-válogatottja.

Ezzel az összeállítással nem nagyon lehet vitatkozni, hiszen korszakos zsenik kerültek minden posztra, ám az mégis csak meglepő, hogy Lilian Thuram és Edwin van der Sar, az Eb-k történetének két legtöbb meccsel rendelkező játékosa nem kapott helyet. Persze a konkurencia óriási, főleg ezen a két poszton, hiszen mind a kapuban, mind a védelemben igazi klasszisokkal kell versenyezni. Szintén kimaradt az Eb-k történetének leggólerősebb játékosa, Michel Platini, aki korrupcióba keveredett bukott UEFA elnökként valószínűleg mostanság nem a legnépszerűbb a szurkolók közrében.

A játékban amúgy több mint 3.5 millió futballrajongó vett részt.

Minden idők legjobb Eb-csapata a szurkolók szavazatai alapján:

Gianluigi Buffon (olasz) - Philipp Lahm (német), Franz Beckenbauer (német), Carles Puyol (spanyol), Paolo Maldini (olasz) - Zinédine Zidane (francia), Andrea Pirlo (olasz), Andrés Iniesta (spanyol) - Cristiano Ronaldo (portugál), Marco van Basten (holland), Thierry Henry (francia)

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)