Jump to content

Andi Möller: a németek az Eb-favoritok

2016. 06. 08. 11:30

A magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck asszisztense, Andreas Möller úgy véli, hogy a pénteken rajtoló franciaországi labdarúgó Európa-bajonkságnak a világbajnoki címvédő Németország a legnagyobb esélyese. A játékosként világ és Európa-bajnok német legenda persze a házigazda franciákat és a spanyolokat is a favoritok között jegyezte.

A válogatott másodedzője szerint a németeknek van a legerősebb keretük a mezőnyben, ez pedig Joachim Löw számára elég támpontot ad ahhoz, hogy Eb-esélyes gárdával induljon neki az eseménynek.

"A németek mellett a franciák, a spanyolok és az olaszok a favoritok, de a horvátoknak, a portugáloknak és a belgáknak is erős csapatuk van, és ez a trió okozhat meglepetéseket" - jelentette ki a játékosként világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes tréner.

Természetesen Möller a magyar csapatról sem feledkezett meg beszélni, a 85-szörös válogatott egykori klasszis szerint a mieink kellemetlen ellenfelei lehetnek bárkinek, ám ehhez azért egy valamit nem szabad elfelejteniük Dzsudzsákéknak.

"Fontos, hogy jó benyomást keltsünk, hogy egységesek legyünk, mert akkor sok csapatnak kellemetlen ellenfelei lehetünk."

A csoportellenfeleink közül Möller szerint a Cristiano Ronaldo fémjelezte portugáloknak és a David Alaba vezette osztrákoknak van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, míg a magyarok Izlanddal a harmadik helyért küzdhetnek.

Az Eb-csoportból az első kettő automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, s hozzájuk csatlakozik a hat kvartett négy legjobb harmadikja is.

A magyar válogatott az Eb-n elsőként június 14-én az osztrákokkal találkozik Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én Lyonban Portugália lesz az ellenfele.

(Forrás: sportrajongo.hu / Fotó:twitter)