Jump to content

Real Madrid: tizenegyesekkel lett meg a 11.

2016. 05. 29. 00:19

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája 2015/16-os kiírását, miután a milánói döntőben tizenegyesekkel legyőzte a városi rivális Atléticót.

 

 

Nagy lendülettel kezdett a Real Madrid, Oblaknak, az Atlético Madrid kapusának már az ötödik percben hatalmasat kellett védenie. A 15. percben egy lesgóllal szerzett vezetést a királyi gárda: Toni Kroos végzett el szabadrúgást mintegy 40 méterről, Gareth Bale megcsúsztatta a labdát, Sergio Ramos pedig közvetlen közelről a kapuba rúgta. A játékvezetők megadták a találatot, pedig a csúsztatás pillanatában Ramos lesen állt. Érdekesség, hogy a világ- és Európa-bajnok védő ezt megelőzően legutóbb éppen a két évvel ezelőtti fináléban volt eredményes a BL-ben.

A folytatásban a Real visszavett a tempóból, s elsősorban a biztos védekezésre koncentrált, az Atléticónak pedig láthatóan nem igazán volt válasza erre a helyzetre, leginkább csak körbe-körbe járatta a labdát.. A fordulást követően szinte azonnal egyenlíthetett volna az Atlético: Griezmann játszotta be a labdát a 16-oson belül álló Torresnek, a csatárral szemben azonban Pepe hátulról szabálytalankodott. A büntetőt Griezmann végezte el, középre tartó nagy erejű lövése azonban a felső lécről kifelé vágódott.

A folytatásban a Real többször is végleg eldönthette volna az összecsapást, előbb Benzema ugrott ki egy az egyben - és lőtt Oblakba -, majd Bale már a kapust is kicselezte, lövését azonban a gólvonalon blokkolták.. A 79. percben összejött az egyenlítés az Atletinek: a jobb oldalon felfutó Juanfran elé tálaltak remek labdát, a jobbhátvéd kapásból középre játszott, az ötösön érkező Carrasco pedig estében lőtt a hálóba.

A rendes játékidő végéig és a hosszabbításban nem született gól, így kövekeztek a tizenegyesek. A negyedik párban a gólpasszt adó Juanfran kapufát lőtt, így a királyi gárda ötödik rúgója, Cristiano Ronaldo értékesített büntetője a győzelmet jelentette a Real Madridnak.

A Real Madrid története során tizenegyedik alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban, ezzel továbbra is csúcstartó.

Bajnokok Ligája, döntő:
Real Madrid-Atlético Madrid 1-1 (1-0, 1-1, 1-1), tizenegyesekkel 5-3
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 71 500 néző, v.: Mark Clattenburg (angol)
gól: Sergio Ramos (15.), illetve Carrasco (79.)
sárga lap: Carvajal (11.), Navas (47.), Casemiro (79.), Sergio Ramos (90+3.), Danilo (93.), Pepe (112.), illetve Torres (61.), Gabi (90+3.)

Real Madrid:
Keylor Navas - Dani Carvajal (Danilo, 52.), Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos (Isco, 72.) - Cristiano Ronaldo, Karim Benzema (Lucas Vázquez, 77.), Gareth Bale

Atlético Madrid:
Jan Oblak - Juanfran, Stefan Savic, Diego Godín, Filipe Luís (Lucas Hernández, 109.) - Saúl Níguez, Gabi, Augusto Fernández (Yannick Carrasco, a szünetben), Koke (Thomas Partey, 116.) - Fernando Torres, Antoine Griezmann

Büntetők:
Lucas Vázquez higgadtan a bal alsóba (1-0)
Griezmann az elvetődő Navas mellett jobbra (1-1)
Marcelo kilőtte a bal alsót (2-1)
Gabi nagy erővel a léc alá (2-2)
Bale könnyedén a bal alsóba (3-2)
Saúl hideg vérrel jobbra (3-3)
Sergio Ramos szintén a bal alsót választja (4-3)
Juanfran a jobb kapufára lő
Ronaldo a kapu bal oldalába (5-3)

A döntő negyedik játékvezetője Kassai Viktor volt.