Jump to content

Ramos történelmet írt, kiváltságosnak tartja magát

2016. 05. 29. 14:02

Sergio Ramos kiváltságosnak érzi magát, amiért a rendes játékidőben és a büntetőpárbajban is góllal járulhatott hozzá a Real Madrid BL-győzelméhez az Atlético Madrid elleni, szombat esti döntőben.

 

A milánói finálé 15. percében a 30 éves védő szerzett vezetést a Realnak, bár a televíziós visszajátszásokból kiderült, hogy lesen volt, mielőtt a kapuba továbbította Gareth Bale fejjel megcsúsztatott labdáját. Ramos később nagyot mentett Antoine Griezmann lövésénél, majd a második félidőben, 1-1-es állásnál Yannick Carrasco helyzeténél is, a tizenegyespárbaj során pedig higgadtan lőtt a hálóba. Teljesítményével kiérdemelte a mérkőzés legjobbjának járó elismerést.

A döntőt 1-1-es rendes játékidőt és gól nélküli hosszabbítást követően nyerte meg a Real Madrid, miután 5-3-ra győzött a tizenegyespárbajban. Története során 11. alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban a Real, ezzel továbbra is csúcstartó.

"Kevés dologgal lehet összehasonlítani a BL-trófea megnyerését. Ez a kemény munka és a szenvedés jutalma, hiszen nagyon nehéz idény áll mögöttünk. A gólszerzés mindig egy nagy lökést ad számomra, ráadásul aki egy ilyen döntőben eredményes, az beírja magát a történelembe" - nyilatkozta a meccs után Ramos.

A csapatkapitányról tavaly nyáron azt pletykálták, hogy tíz év után elhagyja a klubját, és a Manchester United játékosa lesz, de amikor augusztusban szerződést hosszabbított, kijelentette, hogy soha nem állt szándékában távozni. Rafael Benítezzel nem volt felhőtlen a viszonya, a január elején menesztett vezetőedzőtől nem kapott annyi játéklehetőséget, amennyit szeretett volna, ráadásul az idény kezdete után egy hónappal kificamodott a válla, majd novemberben mindez megismétlődött.

Az FC Barcelona elleni rangadón tért vissza a pályára, de a 4-0-s vereség után sok kritikát kapott. Öt hónappal később, az idegenbeli El Clásicón kiállították, de csapata 2-1-re győzött.

"Sokat szenvedtem a vállsérüléseim miatt, de miután bizonyos időt kihagytam, javult az állapota. Kiváltságosnak érzem magamat, amiért így fejezhettem be a szezont" - utalt a győztes BL-döntőre és egyéni elismerésére Ramos.

A győztes gólt szerző Cristiano Ronaldo úgy fogalmazott: "A tizenegyespárbaj mindig lutri, soha nem lehet tudni, mi fog történni, de a csapatunk megmutatta, hogy több tapasztalattal rendelkezik, hiszen minden lövésünket értékesítettük. Fantasztikus este volt számunkra."

Vasárnap délelőtt több ezer Real-drukker fogadta Madrid utcáin a győztes csapatot. Zinedine Zidane lett az első francia edző, aki megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját. A 43 éves szakember maga sem gondolta volna, januári kinevezése után már az első szezonjában ilyen sikert ér el.

"Kaptam anno egy lehetőséget, hogy ennek a nagyszerű klubnak az edzője legyek. Van egy pozitív hozzáállásom és van egy csoport remek játékosom, akikkel keményen dolgoztunk, ez kifizetődött. Mert ha ilyen kaliberű játékosokkal harcolsz, mint amilyen tehetségek nálunk játszanak, akkor nem lehet más az eredmény, csak a győzelem" - értékelt Zidane.

Az Atlético mestere, Diego Simeone már a második döntőjét veszítette el edzőként. "Először is hadd gratuláljak a Real Madridnak, ismét jobbak voltak a büntetőpárbajban, csak gratulálni tudok nekik az újabb címükhöz. Az világos számomra, hogy a második helyezettre senki sem fog emlékezni, mi pedig már két döntőt elvesztettünk, ezt el kell fogadni. A legjobban a szurkolóinkat sajnálom."

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)