Jump to content

Euro 2016: bajban a német kapitány

2016. 05. 26. 10:06

A közelgő labdarúgó Európa-bajnokságra készülő világbajnoki címvédő német válogatott kapitánya, Joachim Löw nincs irigylésre méltó helyzetben, lévén három kulcsjátékosára sérülés miatt nem számíthat. A szakember egylőre még kivár, ám sok ideje nincsen, előfordulhat még akár az is, hogy új játékosokat kell behívnia a keretbe. 

A világbajnok német labdarúgó-válogatott megkezdte a közvetlen felkészülést az Európa-bajnokságra, de Joachim Löw sérülés miatt egyelőre nem számíthat Mats Hummelsre, Bastian Schweinsteigerre és Marco Reusra.

A szövetségi kapitány ugyanakkor kifejtette: bízik abban, hogy mindannyian felépülnek a június 10-én kezdődő franciaországi tornára. Tájékoztatása szerint Hummelsnek csak néhány napot kell kihagynia vádlisérülés miatt, míg a térdproblémája miatt március óta harcképtelen Schweinsteiger jelenleg csak futóedzéseket végez, labdával még nem dolgozhat. Reus ágyéksérüléssel bajlódik.

A német válogatott, amely észak-olaszországi edzőtáborban kezdte a felkészülést, vasárnap a szlovákokat, majd jövő szombaton Gelsenkirchenben a magyarokat látja vendégül felkészülési mérkőzésen. Az Eb csoportkörében Ukrajnával, Lengyelországgal és Észak-Írországgal találkozik Löw csapata.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)