Jump to content

Agüero Messitől kért információt Guardioláról

2016. 05. 19. 10:41

Sergio Agüero, a Manchester City labdarúgócsapatának argentin csatára azt várja Josep Guardiolától, az új vezetőedzőtől, hogy irányításával nemzetközi szinten is komoly erőt képviseljen az együttes. A City argentin klassisa ráadásul "leinformálta" a spanyol szakembert, válogatottbeli társától, Lionel Messitől kérdezett a pár éve a katalánokat a világ tetejére kormányozó Guardioláról. 

 

A manchesteri csapat idén - története során először - bejutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában, ám a huszonhét éves argentin sztár szerint bebizonyosodott: nem voltak elég erősek ahhoz, hogy a fináléba kerüljenek, a szükséges pluszt pedig a kemény kezű Guardiola adhatja majd meg.


"Azt hiszem, nagy nyomást fog helyezni a játékosokra, és szükségünk is van erre" - mondta a manchesteri együttes legnagyobb sztárja. "Egy klub okkal fordít rengeteg pénzt a futballistákra, ugyanakkor az edző személye is nagyon fontos. Reméljük, hogy Guardiola hamar beilleszkedik, és kialakítja a megfelelő játékrendszert. A lényeg azonban, hogy a következő szezonban szintet lépjünk, és tovább jussunk, mint a most zárult idényben."

A 71-szeres válogatott támadó elárulta, többek között Lionel Messivel is beszélgetett az új edzőről, s honfitársa azt mondta neki, hogy a katalán szakember óriási hatással van futballistáira.

A Manchester Cityt az elmúlt években Manuel Pellegrini irányította, akivel 2014-ben bajnok lett az együttes, idén pedig Ligakupát nyert, viszont nemzetközi szinten egészen a 2015/16-os szezonig nem volt számottevő eredménye. A BL-ben most sikerült a négy közé jutnia, miután csoportját a Juventus előtt megnyerte, majd a kieséses szakaszban előbb a Dinamo Kijevet, majd a Paris Saint-Germaint búcsúztatta, az elődöntőben viszont 1-0-ás összesítéssel kikapott a Real Madridtól.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)