Jump to content

A szezon meglepetését produkálta a Wolfsburg

2016. 04. 07. 09:18

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzéseinek legnagyobb meglepetését a Real Madrid 2-0-s wolfsburgi veresége jelentette. A szerdai mérkőzés után Zinedine Zidane, a Real vezetőedzője kijelentette, a hátrány ellenére is képesnek tartja csapatát a továbbjutásra.

A Wolfsburg remekül játszott, a félidőben már kétgólos előnyben volt, és a szempontjából a legfontosabb, hogy nem kapott gólt hazai pályán. A találkozó előtt esélytelennek tartott német csapat egyik legjobbja, Julian Draxler érhetően elégedetten nyilatkozott a lefújás után.

"A mérkőzés minden egyes pillanatát élveztük - mondta lefújás után Julian Draxler, a Schalke német válogatott játékosa. - Természetesen nagyon boldogok vagyunk, az eredmény rendkívül kedvező számunkra. Tudtuk, hogy nem vagyunk azonos szinten a Reallal, de a küzdőszellemünk segített eltüntetni a különbséget. Büszke vagyok a csapatra, és abban bízom, a visszavágón is hasonlóan fogunk játszani. A Bajnokok Ligájában nagyszerű meccseket játszottunk eddig, és néha már idáig eljutottunk, nem szeretnénk megállni, a továbbjutáshoz. már csak egy lépést kell megtennünk.

Gareth Bale, a Madrid walesi szélsője a közhelyszótár segítségével nyilatkozott, szavaiban több volt a kincstári optimizmus, mint a meggyőződés: "Nem vettük biztosra előzetesen, hogy nyerünk, mert a futballban minden megtörténhet. Az eredmény és a teljesítményünk sem volt megfelelő, de van időnk rendbe tenni a dolgokat, és biztos vagyok benne, hogy meg is oldjuk."

A hétvégén a Barcelona elleni El Clásicót megnyerő Real vezetőedzője, a francia Zinedine Zidane továbbra is bízik csapatában, és biztos benne, hogy a Bernabeu Stadionban kiharcolja a továbbjutást. Ehhez tegyük hozzá, hogy a Real Madrid először kapott ki a mostani BL-szezonban.

"Higgadtnak kell maradnunk - jelentette ki a legfontosabbat Zidane, aki elismerte, együttese gyengén játszott, legalábbis gyengébben, mint a Wolfsburg. - Az első félidőben jobban játszottunk, mint a másodikban, inkább azzal kell foglalkoznunk. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy tovább fogunk jutni, hazai pályán képesek vagyunk továbbjutni."

A másik szerdai negyeddöntő első mérkőzésén a Paris Saint Germain 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán a Manchester City ellen.

Dieter Hecking vezetőedző szerint a VfL Wolfsburg olyan helyzetbe került a negyeddöntő szerdai első mérkőzése után, hogy kiejtheti a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligájából. A hazaiak a 18. percben szerezték meg a vezetést 11-esből - Keylor Navas, a Real kapusa ebben a szezonban először kapott gólt a BL-ben, 738 perc után -, majd nem sokkal később, a 25. percben akcióból megduplázták előnyüket, s ezzel ki is alakult a nagy meglepetésnek számító végeredmény.
"Kevesen bíztak bennünk, abban, hogy ilyen nyílt marad a párharc, és hogy felidegesítjük a madridiakat - fogalmazott Hecking. - Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapatom, de mindenkit óva intek az elbizakodottságtól. Tudjuk, hogy mi vár ránk a visszavágón. Ezzel együtt kijelenthető: olyan helyzetbe kerültünk, hogy kiejthetjük a Real Madridot."

(Forrás: sportrajongo.hu;m4sport.hu/Fotó:twitter)