Jump to content

Premier League: nyert az United, élre állt az Arsenal

2016. 01. 03. 08:42

A Manchester United hazai pályán 2-1-re legyűrte a Swansea Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A szeptemberben még listavezető Manchester legutóbb másfél hónapja  nyert, azóta nyolc tétmérkőzésen maradt győzelem nélkül.

A walesiek ellen előbb Anthony Martial, majd Wayne Rooney volt eredményes. A sikernek köszönhetően Louis van Gaal holland vezetőedző átmenetileg minden bizonnyal fellélegezhet, miután az elmúlt hetekben sajtóértesülések sora látott napvilágot menesztésével kapcsolatban.

A játéknapot megelőzően az Arsenal jobb gólkülönbségének köszönhetően állt a tabella élén a Leicester Cityvel szemben, most viszont már kétpontos előnye van. A londoni Ágyúsok odahaza - a francia Laurent Koscielny találatával - 1-0-ra legyőzték a kiesőzónában tanyázó Newcastle Unitedet, a Leicester viszont hiába játszott Simon Francis piros lapja miatt az 57. perctől emberelőnyben az újonc Bournemouth ellen, csak gól nélküli döntetlenre tellett erejéből. A kiállítás után a Leicester City futballistája, az algériai Riyiad Mahrez büntetőt hibázott.

A Sunderland öt vesztes meccset követően tudott ismét három pontot szerezni, aktuális ellenfele, a sereghajtó Aston Villa viszont továbbra is mindössze nyolc ponttal szerénykedik a táblázat legalján.

Premier League, 20. forduló:
Arsenal-Newcastle United 1-0 (0-0)
Leicester City-AFC Bournemouth 0-0
Manchester United-Swansea City 2-1 (0-0)
Norwich City-Southampton 1-0 (0-0)
Sunderland-Aston Villa 3-1 (1-0)
West Bromwich Albion-Stoke City 2-1 (0-0)
West Ham United-Liverpool 2-0 (1-0)
Watford-Manchester City 1-2
vasárnap:
Crystal Palace-Chelsea 14.30
Everton-Tottenham Hotspur 17.00

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:101greatgoals.com)