Jump to content

Átigazolási pletykák vasárnap délutánra

2016. 01. 03. 13:53

Január 1. az újév első napja, és a téli átigazolási időszak kezdete is, ezért nem meglepő módon január első hétvégéjén elkezdtek napvilágot látni a különböző átigazolási pletykák.

A PSG brazil hátvédje, Marquinhos igencsak elégedetlen jelenlegi helyzetével. A francia főváros csapatának edzője, Laurent Blanc egyértelműen a Thiago Silva - David Luiz páros mellett tette le a voksát ebben a szezonban, így a harmadik brazil hátvéd idén csak tizenkétszer lépett pályára. Marquinhos szerződése 2019-ig él, és elmondása szerint küzdeni fog a csapatba kerülésért, ugyanakkor egy komoly érdeklődő esetén ezen szándéka bizonyára megváltozna.

Az Arsenal a Dortmund klasszisa, Pierre-Emerick Aubameyang iránt érdeklődik. Habár az Arsenal Özil, Sanchez és Giroud kiváló játékával vezeti a Premier Leaguet, Wenger meglátása szerint tűzerőben elmaradnak a City-United-Chelsea trió mögött. A gaboni válogatott csatár árát a transfermarkt 42 millió euróra teszi, ebben az idényben 27 gólja mellé 6 gólpasszt is kiosztott, kiváló befejező csatár, amire nagy szüksége lehet az Ágyúsoknak a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában.

A Barcelona egykori csodagyereke, Bojan Krkic a katalánoktól való távozása után sem Rómában, sem Milánóban nem találta a helyét, ezt követően pedig Mark Hughes, a Stoke City menedzsere dobott neki mentőövet. Az apró termetű spanyol csatárt sokan féltették a kemény angol focitól, aki azonban átlagon felüli technikai tudásával megállta a helyét, és a szurkolók kedvencévé vált. Kérdés, hogy az idén az Arnautovic-Shaqiri-Bojan vezétésével átlagon felül szereplő Stoke meg tudja-e tartani, mivel állítólag szerződésében 10 millió fontos kivásárlási záradék szerepel, amit több, Bajnokok Ligájában szereplő csapat is hajnlandó lenne kifizetni.

A végére a Manchester United: Felipe Anderson, a Lazio 22 éves karmestere került Louis van Gaal célkeresztjébe - a brazil játékos nyakában egy 50 millió eurós "árcédula" van -, a legújabb név pedig a holland menedzser noteszében a Southampton 23 éves szenegáli csatára, Sadio Mané, aki idén 20 mérkőzésen 3 gólt szerzett a "Szentek" színeiben.

(Forrás: sportrajongo.hu/footmercato.net/Bleacher Report; fotó: sportrajongo.hu/dailymail.com/foci-live.hu)