Jump to content

10 Premier League-játékos, akinek bizonyítania kell 2016-ban - 2. rész

2016. 01. 03. 11:40

Eltelik lassan a 2015/2016-os szezon, és számos olyan játékos van a Premier League-ben, akiknek rengeteget kell tenniük azért 2016-ban, hogy az idény zárásakor elégedetten tudjanak majd a különböző tabellákra nézni, illetve a nyáron esedékes labdarúgó Európa-bajnokságon és Copa Americán tényezők lehessenek hazájuk válogatottjában. A Bleacher Report cikke alapján következzen 10 ilyen játékos, két részletben.

6. Alex Oxlade-Chamberlain: az Arsenal fiatalja olyan helyzetben van, amikor újra kell értékelnie saját magával szemben támasztott elvárásait. A costa ricai Joel Campbell kiszorította őt az Arsenal középpályájának jobb oldaláról, és bár a legjobb napjain Chamberlain kiváló játékos, most nagyon úgy tűnik, hogy a tavaszi történéseket is a pálya széléről fogja végignézni.

7. Eden Hazard: a José Mourinhót megbuktató "banda" harmadik tagja Fabregas és Oscar mellett, akinek a tavalyi szezonhoz képest idén bemutatott játéka előtt értetlenül áll szinte mindenki. Tehetségét senki sem vitatja, azonban - többek között - azért viseli ő a 10-es mezt mind a Chelsea-ben, mint a belga válogatottban, hogy az ilyen helyzetből is kiutat találjon. A Chelsea-nek kell az európai kupaszereplés, nyáron jön az Eb, ahol nagyot dobhat egy nagyszerű belga generáció, így itt az idő, hogy Hazard régi fényében csillogjon.

8. Wayne Rooney: finoman szólva sem az igazi a MU, és vele együtt az angol válogatott kapitánya sem. Formája állandó beszédtéma a szigetországban, nem meggyőző teljesítménye egyre inkább megkérdőjelezi kezdőtagságát Roy Hodgson együttesében. 2016 vízválasztó lehet, minden szempontból.

9. Jesus Navas: a spanyol foci örök ígérete. Lelkileg igencsak labilis, nagy valószínűséggel nem tett jót neki Kevin de Bruyne és Raheem Sterling nyári leigazolása sem. Szerény játéka ellenére Manuel Pellegrini még bízik benne, de az önbizalomhiány, a gyilkos gólszerzési ösztön hiánya és a kapu mögött landoló beadásai erősen kérdésessé teszik, hogy láthatjuk-e valaha sevillai formájában focizni Manchesterben.

10. Adam Lallana: a Pool válogatottjának megítélése Brendan Rodgers távozása óta még inkább terítéken van, hiszen távozott az az edző, aki a klubhoz hozta. A Klopp-éra alatt voltak már reménykeltő megmozdulásai, de az i-re ritkán tudja feltenni a pontot. Az év utolsó meccsén szenzációs gólpasszt adott Bentekének, talán ez volt az a jel, ami a változást meghozza a Liverpool egyik legnagyobb munkabírású középpályásának.

(Forrás: sportrajongo.hu/Bleacher Report; fotó: sportrajongo.hu/premierleaguelive.co.uk)