Jump to content

10 Premier League-játékos, akinek bizonyítania kell 2016-ban - 1. rész

2016. 01. 02. 15:00

Eltelik lassan a 2015/2016-os szezon fele, és számos olyan játékos van a Premier League-ben, akiknek rengeteget kell tenniük azért 2016-ban, hogy az idény zárásakor elégedetten tudjanak majd a különböző tabellákra nézni, illetve a nyáron esedékes labdarúgó Európa-bajnokságon és Copa Americán tényezők lehessenek hazájuk válogatottjában. A Bleacher Report cikke alapján következzen 10 ilyen játékos, két részletben.

1. Memphis Depay: A United egyik hollandja óriási reménységként érkezett Manchesterbe, a kezdeti lendület azonban igencsak fogyóban van. Lendületes, fantáziadús játéka a csapat teljesítményével párhuzamosan lassúvá, szürkévé vált, és sokszor már inkább a csapat hátrányára van, mint előnyére - lásd a Stokeban adott "gólpasszt".

2. Roberto Firmino: A Liverpool braziljának legjobb meccse a City elleni idegenbeli győzelme volt, amikor honfitársával, Coutinhóval az őrületbe kergették a hazai védőket. Mindezek ellenére sokat volt sérült, és csak 1 gólt szerzett. Muszáj javulnia, mert sok mérkőzésen "eltűnt"a mezőnyben, és a már említett 1 gól sem a kapu előtti helyzetkihasználását dicséri. Kloppnál a legjobb kezekben van ahhoz, hogy elérje a Bundesligában már bemutatott szintet.

3. Wilfried Bony: Nem túl fair a limitált játékpercekkel rendelkező City-csatárt kritizálni, de ismerve a kékek átigazolási politikáját, nagy valószínűséggel ő lesz a távozó, ha egy (világ)klasszis érkezik a támadósorba. Egyetlen esélye van: Aguero mellett és/vagy helyett minden eséllyel élni, és annyi gólt rúgni, amennyit csak lehet.

4. Oscar: a Chelsea brazilja állítólag - Hazard és Fabregas mellett - kulcsszerepet játszott José Mourinho bukásában. Mi sem jellemzőbb, hogy az első, Mourinho nélküli mérkőzésen hozta az idény legjobb játékát, majd már Hiddink vezetése alatt az utolsó percekben tizenegyest hibázott a Watford ellen...Ezt a hullámzást kell kiiktatnia a játékából, ha a holland mester keze alatt is játszani akar a csapatban.

5. Dejan Lovren: Brendan Rodgers távozása és Klopp kinevezése hozta vissza "az életbe" a horvát válogatott védőt. Rodgers azon felfogása, hogy a támadásépítés a védőktől induljon, iszonyat nyomást helyezett a hátsó alakzatra, és ennek Lovren nem tudott megfelelni. Klopp az egyszerűség híve, ami jobban fekszik Lovrennek, Sakho és Skrtel sérülése miatt pedig vezérré kell válnia, minden szempontból.

(Forrás: sportrajongo.hu/BleacherReport; fotó: sportrajongo.hu/premierleaguelive.com)