Jump to content

Őket vinné Manchesterbe Guardiola

2015. 12. 31. 15:10

A Bayern Münchentől a nyáron a Manchester Cityhez távozó Pep Guardiola sajtóértesülések szerint a Borussia Dortmund két játékosát szeretné magával vinni a szigetországba. A hírt természetesen egyelőre pletykaként kell kezelni, hiszen még a szakember manchesteri szerepvállalását sem jelentették be.

Pep Guardiola az idény végén elhagyja a Bayern München együttesét és a legvalószínűbb, hogy a Manchester City-nél folytatja pályafutását. A spanyol a hírek szerint nem egyedül érkezne, állítólag Pierre-Emerick Aubameyangot és Ilkay Gündogant is vinné magával, akik jelenleg a Borussia Dortmundot erősítik.

A Bundesliga góllövőlistáját 17 forduló után 18 találattal vezető Aubameyang esetében nem lesz egyszerű dolga a Citynek, hiszen a 26 éves játékosnak 2020-ig él a szerződése a dortmundiaknál, ráadásul korábban arról beszélt, hogy Spanyolországban szeretne játszani.

Az El Mundo Deportivo úgy tudja, Guardiola már közölte leendő manchesteri főnökeivel, hogy szerezzék meg neki Gündogant is, akit már Bayern-trénerként is szeretett volna leigazolni. A 25 éves középpályás kontraktusa 2017-ben jár le Dortmundban, a BVB szívesen hosszabbítana vele, amennyiben azonban nem tudnak megállapodni, még 2016 nyarán szeretnék eladni, hogy pénzt lássanak a távozásából.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:football-marketing.com)