Jump to content

Ranieri: senki sem eladó!

2015. 12. 15. 13:32

Egész Európa beleértve természetesen a Premier League szereplőit tátott szájjal ámulnak a Leicester City menetelése előtt. A PL jelenlegi éllovasa legutóbb a bajnoki címvédő Chelsea-t verte a két ügyeletes szupersztár, Vardy és Mahrez góljaival. A csapat menedzsere, Claudio Ranieri a meccs után sietve ki is jelentette, nem áll szándékukban januári kiárusítást rendezni.

Az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Leicester City vezetőedzője, Claudio Ranieri leszögezte, hogy csapata két legjobbja, Jamie Vardy és Riyad Mahrez semmi pénzért nem távozhat januárban. Az előző idényben a kiesés ellen küzdő, az új bajnokságot viszont remekül kezdő Leicester a 16. forduló hétfői zárómérkőzésén 2-1-re legyőzte a címvédő Chelsea-t, ezzel visszakerült a tabella élére. A találkozó gólszerzői közül az angol Vardy 15 találattal vezeti a góllövőlistát, amelyen a 11 alkalommal eredményes algériai Mahrez a harmadik helyen áll.

"Senki nem tudja megvenni őket januárban, mert nincs áruk" - idézte a BBC az olasz vezetőedző, Claudio Ranieri hétfői szavait.

A 64 éves mester leszögezte, hogy a klubnak pillanatnyilag nincs szüksége pénzre, ezért semmiképpen nem adják el a két játékost.

A 28 éves Vardy négy évvel ezelőtt még a hatodosztályban játszott, majd 2012-ben egymillió fontért (435,9 millió forint) szerződtette a Leicester. Mahrez a francia másodvonalban futballozott, mielőtt jelenlegi klubja 2014 januárjában 400 ezer fontért (174,3 millió forint) megszerezte.

Az előző évadban 16 forduló után sereghajtó csapat a jelenlegi idényben 131 éves fennállása legjobb élvonalbeli rajtját produkálja. Ennek ellenére Ranieri számára a legfontosabb cél továbbra is a 40 pont elérése, mert szerinte ennyi kell a biztos bennmaradáshoz. Ehhez egyébként már csak ötöt kell gyűjtenie csapatának, amely idén tavasszal csak az utolsó előtti fordulóban szerezte meg negyvenedik pontját.

(Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:uefa.com)