Jump to content

PL: Vardy és Klopp öröm, Arsenal bánat a hétvégén

2015. 11. 30. 09:11

Az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) legutóbbi fordulójában a Leicester City 1-1-es döntetlent játszott a Manchester Uniteddel így csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a tabella második helyére a Manchester City mögött. A mérkőzésen Jamie Vardy ismét betalált, ezzel történelmet írt. Volt örömre ok Liverpoolban is, Jürgen Klopp megszerezte első hazai győzelmét, míg az Arsenal szurkolói ismét bosszankodhatnak, ugyanis újabb sérültjük van, ráadásul egy kulcsjátékos.

A Leicester City listavezetőként várhatta a Manchester United elleni hazai mérkőzését, ám miután 1-1-es döntetlent játszott a Vörös Ördögökkel és a Manchester City 3-1-re legyőzte a Southampton együttesét, Claudio Ranieri csapata holtversenyben a második helyre szorult vissza. A Leicester drukkerek azonban így is örülhettek, ugyanis az MU ellen betalált kedvencük, Jamie Vardy, aki ezzel Premier League-rekordot állított, ugyanis sorozatban 11. mérkőzésén volt eredményes. A 28 éves csatár Ruud van Nistelrooyt előzte meg, a holland futballista 2003-ban éppen a Manchester United színeiben volt sorozatban tíz bajnokin eredményes.

Az angol élvonal abszolút rekordját Jimmy Dunne tartja, a Sheffield United labdarúgója az 1931/32-es idényben egymást követő 12 mérkőzésen talált a kapuba.

A forduló jól alakult a Liverpool számára is, Jürgen Klopp együttese a Swansea City-t verte James Milner büntetőjével és már a 6. helyen áll mindössze 6 pont lemaradással a listavezető Manchester City mögött. Nem zárt jó hétvégét viszont az Arsenal, a londoniak egyrészt csak döntetlenre hozták a Norwich elleni találkozójukat, ám ami nagyobb baj, hogy megsérült Alexis Sanches, ami óriási érvágás Arséne Wenger amúgy is megtizedelt csapatára nézve.


Premier League, 14. forduló:

Leicester City-Manchester United 1-1 (1-1)
Bournemouth-Everton 3-3 (0-2)
Aston Villa-Watford 2-3 (1-1)
Crystal Palace-Newcastle United 5-1 (3-1)
Manchester City-Southampton 3-1 (2-0)
Sunderland-Stoke City 2-0 (0-0)
Tottenham Hotspur-Chelsea 13.00
West Ham United-West Bromwich Albion 1-1
FC Liverpool-Swansea City 1-0
Norwich City-Arsenal 1-1

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)