Jump to content

Németh Krisztiánhoz ragaszkodik a Kansas

2015. 11. 27. 09:58

A magyar válogatott csatár csapata, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City élt opciós jogával, így a szerződése most már a 2016-os szezon végéig szól.

Az egyesület honlapja írt arról, hogy mely futballistákkal számolnak a következő idényben, és köztük van a nemzeti csapattal az Európa-bajnoki részvételt kiharcoló támadó is.

Németh az elmúlt idényben 33 mérkőzésen 16-szor volt eredményes a klubjában, többek között a Philadelphia Union elleni kupadöntőn, amelyet csapata megnyert, így a magyar játékos amerikai kupagyőztesnek is mondhatja magát.

A Sporting Kansas City részéről Robb Heineman, a klub vezérigazgatója egy nappal korábban, szerdán erősítette meg, hogy a magyar csatár iránt Európából érdeklődnek. Az amerikaiaknál csak komoly ajánlat jöhet szóba, mivel a liga színvonalának emelkedésével egyre nehezebb megtérülő külföldi tehetséget szerződtetni, így a pótlása nem könnyű feladat elé állítaná őket. Mindenesetre azzal tisztában vannak a Kansas-nál, hogy Németh teljesítménye most már többet ér a 250 ezer dolláros éves fizetésénél.

(MTI)(Fotó:nso.hu)