Jump to content

La Liga: pályán a Barca, a Real és az Atlético is

2015. 11. 27. 12:39

A Real Sociedad próbálhatja megállítani a közel két hónapja remeklő, listavezető FC Barcelonát a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 13. fordulójában. A katalánok legnagyobb riválisa, a jelenleg harmadik Real Madrid az Eibar vendégeként lép pályára vasárnap, C. Ronaldóék célja gyaníthatóan az lesz, hogy feledtessék a legutóbbi fordulóban éppen a Barcelona ellen elszenvedett kiütéses, 4-0-s vereségüket.

A katalánok az október 3. óta lejátszott kilenc tétmérkőzésükből nyolcat megnyertek, s csupán egy döntetlent játszottak. A bajnokságban ötből ötször, a Bajnokok Ligájában pedig háromból háromszor győztek, az egyetlen kivétel a Spanyol Király Kupa első fordulójában született, ugyanis a harmadosztályú Villanovense gól nélküli döntetlent ért el az első mérkőzésen. Luis Enrique csapata jelenleg nemcsak eredményes, hanem egyszersmind látványos és hatékony futballt játszik, ezt bizonyítja, hogy ezen időszak alatt a kilenc találkozón 28-4 a gólkülönbsége.

A Barcelona legutóbbi két meccse igazi erődemonstráció volt: előbb múlt hétvégén az ősi rivális Real Madridot múlta felül játszi könnyedséggel 4-0-ra, majd kedden a Bajnokok Ligájában az AS Romát "küldte haza" 6-1-es vereséggel. Ennek fényében különösen nagy meglepetés lenne, ha a 12 forduló alatt csak 12 pontot gyűjtött baszk csapat ponttal távozna a Nou Campból.

A négypontos hátránnyal második Atlético Madrid a középmezőnyben lévő Espanyolt fogadja, míg a két egymást követő bajnokin vereséget szenvedett Real Madrid az idény egyik meglepetéscsapatához, a hatodik helyen álló Eibarhoz látogat.

Primera División, 14. forduló:

péntek:
Levante-Real Betis 20.30
szombat:
FC Barcelona-Real Sociedad 16.00
Atlético Madrid-Espanyol 18.15
Málaga-Granada 20.30
Las Palmas-Deportivo La Coruna 22.00
Celta Vigo-Sporting Gijon 22.05
vasárnap:
Getafe-Villarreal 12.00
Eibar-Real Madrid 16.00
Rayo Vallecano-Athletic Bilbao 18.15
Sevilla-FC Valencia 20.30

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:elconfidencia.com)