Jump to content

EL: Bogdán és Vanczák csapata is továbbjuthat

2015. 11. 26. 11:00

A magyar válogatott kapus Bogdán Ádámot is foglalkoztató Liverpool, valamint Vanczák Vilmos csapata, a Sion egyformán kiharcolhatja a továbbjutást a legjobb 32 közé a labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtök esti ötödik fordulójában.

A belga Simon Mignolet mögött eddig leginkább második számú hálóőrként foglalkoztatott Bogdán vélhetően ezúttal is a kispadról figyeli majd a társakat, akik hazai pályán, a Bordeaux ellen harcolhatják ki az egyenes kieséses szakaszba kerülést. A biztos továbbjutáshoz nyerniük kell. A másik mérkőzésen Vanczákék a Rubin Kazany elleni győzelemmel ugyancsak továbblépnek, de nekik valószínűleg a döntetlen is elég lesz. Ha a Sion győz Oroszországban, akkor a kazanyi együttes a csoportkör után befejezi a nemzetközi kupaszereplést.

A Nikolics Nemanjával felálló Legia Warszawa egy ponttal sereghajtó a D csoportban, s az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat a Midtjylland varsói vendégjátékakor. A Legiának ugyanis győznie kell ahhoz, hogy megőrizze továbbjutási reményeit. Ehhez ugyanakkor az is kell, hogy a Brugge ne győzze le a már biztosan csoportelső Napolit. A Midtjylland három ponttal bebiztosítja második helyét, ha a Napoli nem kap ki Bruges-ben.

A Lech Poznan - Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata - a Belenenses vendége lesz csütörtökön. A két együttes egyformán négypontos, miközben az I csoportot a Basel vezeti kilenccel, a Fiorentina pedig második hattal. Ha utóbbi együttes nyer Bázelben, akkor a Belenenses-Lech összecsapáson egyik félnek sem jó a döntetlen, illetve amelyik vereséget szenved, az biztosan búcsúzik. Ha a Basel legyőzi a firenzei csapatot, akkor továbbjut, de döntetlennel, vagy akár vereséggel is bebiztosítja a helyét a legjobb 32 között.

Eddig a Molde, a Borussia Dortmund, a Napoli, valamint a Rapid Wien jutott tovább.

(MTI)

(Fotó:actionimages.com)