Jump to content

Messiék kiütötték a Romát

2015. 11. 25. 08:27

A Barcelona fölényes, 6-1-es győzelmet aratott hazai pályán a Roma ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjában. A katalánok teher nélkül léphettek pályára riválisuk ellen, hiszen az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy a csapat bejutott a legjobb tizenhat közé, miután a Leverkusen  csak döntetlent játszott Boriszovban.

Az már a magyar idő szerint délután lejátszott, döntetlennel zárult BATE Boriszov-Bayer Leverkusen találkozón eldőlt, hogy a Barcelona továbbjut az E csoportból, a katalán együttes azonban nem bízta a véletlenre a csoportelsőség kérdését, és öt góllal legyőzte az AS Romát.

A találkozón - amelyen mindkét együttes kihagyott egy-egy büntetőt - Lionel Messi első találatát idei BL-csúcsot jelentő 27 passz előzte meg. Ez már a századik olyan gól volt a Bajnokok Ligájában, amelyből a négyszeres aranylabdás argentin részt vállalt (78 gól, 22 gólpassz). A sérüléséből a hétvégi El Classicón visszatérő Messi az összecsapáson később még 1-1 gólt és asszisztot jegyzett. A találkozón betalált Gerard Piqué is (ő lőtte a Barca 4. gólját), ezzel a játékos már a tizedik találatát ért el a legrangosabb európai kupában, ezzel a negyedik legeredményesebb védő a sorozat történetében.

A Barcelona kiváló formában játszik, a hétvégén 4-0-ra verte legnagyobb riválisát a Real Madridot ráadásul idegenben, most pedig a Roma volt kénytelen fejet hajtani előttük.

FC Barcelona (spanyol)-AS Roma (olasz) 6-1 (3-0)
gól: Suárez (15., 44.), Messi (18., 60.), Piqué (56.), Adriano (77.), illetve Dzeko (91.)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:hiilkubad.com)