Jump to content

Mourinho: ha kikapunk bajban leszünk

2015. 11. 24. 09:00

José Mourinho optimistán várja a Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést, mert szerinte csapata, a Chelsea kedvező helyzetben van a keddi játéknap előtt. Ugyanakkor a portugál mester azt is tudja, hogy egy esetleges vereség alaposan megnehezítené a dolgát. A portugál a BL-csatát felvezető sajtótájékoztatón amúgy együttese bajnoki esélyeiről is szót ejtett, igaz nem volt túl optimista azzal kapcsolatban.

„Még nem jutottunk tovább, de minden rendben, mert a saját kezünkben van a sorsunk. Ha úgy játszunk, ahogy eddig, akkor képesek vagyunk győzni” – magyarázta hétfői, tel-avivi sajtótájékoztatóján Mourinho.

A Chelsea az ötödik forduló előtt a G-csoport második helyén áll, hét ponttal. Az éllovas Portónak tíz, a harmadik Dinamo Kijevnek öt pontja van, az angolok keddi ellenfele, a Maccabi eddig minden meccsét elvesztette.

„Egyszerű a képlet. Ha kikapunk, bajban vagyunk. Döntetlen esetén az utolsó forduló dönt, ha viszont nyerünk, jelentős esélyünk lesz, hogy az első helyen zárjuk a csoportot” – vélekedett a portugál edző.

Az angol bajnokság új idényét címvédőként rendkívül gyengén kezdő londoni „kékek” szombaton, a 13. körben 1–0-ra legyőzték a Norwich Cityt, de még mindig csak a 15. helyen állnak.

„Jól játszottunk a Norwich ellen, és jól játszottunk a korábbi, vesztes mérkőzéseinken is. A játékosok önbizalma kezd visszatérni. Eredményesnek kell maradnunk a saját örömünk, büszkeségünk, illetve természetesen a szurkolóink miatt is, mert jelentős ideig rosszul teljesítettünk” – vélekedett Mourinho.

Ami a bajnoki címvédés esélyeit illeti, az 52 éves szakvezető a közelmúltban azt mondta: „lehetetlen küldetésről” van szó.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:telegraph.co.uk)