Jump to content

Benitez marad, de akkor Ronaldo távozik?

2015. 11. 24. 08:07

Cristiano Ronaldo és a nemzetközi sportsajtó egy része talán csalódott, miután Florentino Perez a Real Madrid elnöke bejelentette, nem cseréli le Rafa Benitezt, aki így marad a "királyiak" szakvezetője. A szakember mellett a teljes elnökség kiállt dacára az El Classicón elszenvedett megalázó vereség ellenére.

A nemzetközi sportsajtó több képviselője szinte biztosra vette, hogy Florentino Perez hétfőn meneszti Benitezt, főleg azok után, hogy állítólag a madridi ikon, Cristiano Ronaldo ultimátumot intézett a klub vezetőségéhez: vagy ő megy, vagy Benítez.

A vezetőség hétfő este elemezte a helyzetet, ezt követően az elnök sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette, hogy maximálisan támogatják a nyáron érkezett Benitezt, és teljes mértékben megbíznak benne. Ezután az edző szakértelmét és tapasztalatát dicsérte, majd kifejtette: képesnek tartják arra, hogy kihozza a legjobbat az együttesből.

"Ez egy nagyszerű csapat, amely nagyszerű játékosokból áll. Benitez nemrégiben kezdte meg a munkát. Hagyni kell dolgozni, és biztosan jönnek majd a további győzelmek. Megértem, hogy a szurkolók kellemetlenül érezték magukat szombaton, de kérem a támogatásukat. Nagyon rosszul játszottunk, de ez nem a hozzáállás miatt volt, azt nem lehet megkérdőjelezni" - vélekedett Florentino Pérez.

A fővárosi klub szurkolóinak egy csoportja eközben az elnök lemondását követelte. A Marca című sportnapilap szerint a játékosok egyre kevésbé bíznak Benitezben, és nem is kedvelik őt. Különösen Cristiano Ronaldo, legalábbis a pletykák alapján erre lehet következtetni. A portugál klasszis nincsen kibékülve Benitez taktikájával és állítólag a személyével sem. Ennek fényében mindenképpen érdekes lesz, hogy hogyan is alakul kettejük viszonya, az egójáról is híres sztár - ha igazak a pletykák és valóban nem szívleli Benitezt - gyaníthatóan nem törődik bele egykönnyen, hogy az elnök kiállt a szakember mellett. Mindez akár még egy szaftos klubváltást is magában hordoz, legalábbis a mindig jól értesült sajtó szerint.

A Real Madrid jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyén áll, legnagyobb riválisától az FC Barcelonától hat ponttal lemaradva.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:bftdaily.com)