Jump to content

Premier League: nem bírt egymással az Arsenal és a Spurs

2015. 11. 09. 07:27

Premier League: megvan Klopp első vereségeA Premier League 12. fordulójában több rangadót is rendeztek, vasárnapra maradt talán az egyik legfontosabb, az észak-londoni derbi. Az összecsapás izgalmas meccset hozott, melyen két gól született, míg a játéknap másik mérkőzésén a Liverpool hazai pályán hullajtott pontokat.

Döntetlent hozott az észak-londoni rangadó, az Arsenal és a Tottenham Hotspur csatája az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. A találkozón a több kulcsjátékosát nélkülöző Arsenal a 32. percben került hátrányba, Harry Kane juttatta vezetéshez a Spurst. Az Arsenal a második félidő derekán egyenlíteni utdott, a kényszermegoldásként szélsőként szerepeltetett Gibbs Özil passzából talált be. Miután a hátralévő időben a mérkőzésen több gól nem született, a két rivális kénytelen volt megosztozni a pontokon. Az 1-1-es eredmény azt is jelenti, hogy a házigazda Ágyúsok nem tudták átvenni a vezetést a tabellán, rosszabb gólkülönbségükkel továbbra is a második helyre szorulnak a fordulóban szintén döntetlent jegyző Manchester City mögött.

Bogdán Ádám csapata, az FC Liverpool kikapott hazai pályán a Crystal Palace-tól - a magyar válogatott kapus a cserepadról nézte végig az összecsapást. A találkozón a vendégek szerezték meg a vezetést Bolasiey révén a 21. percben és bár a Pool Coutinho révén még az első játékrészben egyenlített, a Palace nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt Dann góljával megnyerte a találkozót.

A bajnokságot 12 forduló után a Manchester City vezeti de csak jobb gólkülönbsége miatt előzi meg az Arsenalt. A harmadik helyen az idény eddigi meglepetéscsapata a Leicester áll egy ponttal megelőzve a Manchester Unitedet. A forduló nagy vesztese ismét csak a Chelsea volt, a bajnoki címvédő ezúttal a Stoke együttesétől kapott ki és már csak a 16. a tabellán, három pontra a kieső Bournemouth-tól.

Premier League, 12. forduló:

Arsenal-Tottenham Hotspur 1-1 (0-1)
FC Liverpool-Crystal Palace 1-2 (1-1)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:dailymail.co.uk)