Jump to content

A Dortmund nyerte a Ruhr-vidéki rangadót

2015. 11. 09. 07:50

A házigazda Borussia Dortmund nyerte az öt gólt hozó Ruhr-vidéki rangadót a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. A dortmundiak győzelmükkel továbbra is másodikak az eddig még veretlen Bayern München mögött.

A teltházas derbin a Dortmund a 30. percben szerezte meg a vezetést, Ginter passzából Kagawa volt fejjel eredményes. A hazai öröm nem tartott sokáig, a rivális Huntelaar góljával egyenlített három perc alatt. Még az első félidőben visszavette a vezetést a BVB, Mkhitaryan készítette elő az első gólnál asszisztot jegyző Ginter gólját.

A Dortmund a szünet után ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, Castró passzából Aubameyang növelte a hazaiak előnyét. A Schalke a 71. percben egy újabb Huntelaar góllal egyenlített, ám közelebb nem került ősi riválisához, így a derbit a Dortmund nyerte.

A második helyen álló dortmundiak, akik sorozatban negyedszer győztek, így továbbra is öt pont hátránnyal követik az éllovas Bayern Münchent. A forduló előtt még negyedik, vesztes Schalke visszacsúszott az ötödik helyre, jelenleg a Dárdai Pál irányította Hertha BSC a negyedik, amely Salomon Kalou mesterhármasával verte idegenben a Hannovert.

Bundesliga, 12. forduló:

Borussia Dortmund-FC Schalke 04 3-2 (2-1)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)