Jump to content

Ganso még nem tett le Európáról

2015. 11. 07. 12:35

A Sao Paolo játékosa, Paulo Henrique Ganso nem tett még le azon álmáról, hogy egy nap külföldön játsszon, akár Európában is.

Neymar a Barcában, Danilo a Realban, Felipe Anderson a Lazioban, Alex Sandro a Juventusban. Számos klasszis, vagy klasszisjelölt, akiket a Santos adott az utóbbi években az európai focinak.

Sokáig úgy tűnt, ebbe a sorba Ganso is bele fog tartozni, azonban ő lekéste az Európába tartó "vonatot", elsősorban sérülések, és az abból eredő formaingadozások miatt. 2012-ben elhagyta a Santost és a Sao Paoloba igazolt, annak reményében, hogy beváltsa a hozzá fűzőtt reményeket, és a brazil válogatott klasszikus 10-ese legyen. Idén 51 mérkőzést játszott, mintegy jelezve, hogy fizikailag ismét készen áll.

"Nem egyszerű a jövőmről beszélnem. Annyit tudok mondani, hogy jelenleg csak a Sao Paolóra koncentrálok, de nem zárom be a kapukat más klubok előtt sem. Ha egy klub ajánlatot tesz értem, le fogunk ülni a klub elnökével, és ő eldönti, hogy megválik-e tőlem, vagy ragaszkodik a játékomhoz" - mondta a 26 éves, nyolcszoros válogatott futballista.

Kérdés lehet, hogy ki akar neki esélyt adni, főleg az európai klubok közül. A brazil újságok megírták, hogy a Monaco a sokkal fiatalabb, mindössze 19 éves tehetséget, Gabriel Boschiliát preferálja Gansóval szemben, valamint az talán még nagyobb kérdés, hogy a minden sorozatot figyelembe véve szerzett 3 gól és 13 kiosztott gólpassz mennyire lesz vonzó a jelentősebb kluboknak.

(Forrás: sportrajongo.hu/footmercato.net; fotó: sportrajongo.hu/central3.com.br)