Jump to content

Bundesliga: a Dortmund-Schalke a forduló slágermeccse

2015. 11. 06. 12:16

A Dárdai Pál irányította Hertha BSC hannoveri fellépésével indul pénteken a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulója, amelynek vasárnapi játéknapján rendezik meg az ősi rivális Borussia Dortmund és Schalke egymás elleni meccsét.

Dárdai Pál berlini együttese az előző körben 4-1-re kikapott a remek formában futballozó Borussia Mönchengladbachtól, amely ezzel a sikerrel meg is előzte a tabellán most hatodik Herthát. A magyar vezetőedzőnek és tanítványainak a papírforma szerint ezúttal könnyebb dolga lesz, a Hannover ugyanis csak a 14. helyen áll, ráadásul eddigi öt hazai találkozójából csupán egyet tudott megnyerni.
A vasárnapi Ruhr-vidéki rangadó a forduló legkomolyabb csatáját hozhatja: a Dortmund a második, az ezúttal nála vendégeskedő Schalke pedig a negyedik, a két együttest a tabellán hat pont, földrajzilag ugyanakkor csupán néhány kilométer választja el egymástól. A gelsenkircheni együttes a legutóbbi két fordulóban nem tudott győzni, míg a Borussia sorozatban három meccset nyert meg, igaz, Thomas Tuchel együttesére csütörtökön este még vár egy hazai Európa Liga-csoportmérkőzés az azeri Qäbälä ellen. A Schalkénak az élmezőnyben maradás szempontjából fontos, hogy elkerülje a pontvesztést, míg a Dortmundnak azért lényeges a siker, hogy közel tudjon maradni a címvédő és veretlenül listavezető Bayern Münchenhez.
A bajorok szerda este 5-1-re kiütötték hazai pályán az Arsenalt a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulós meccsén, nagyszerű bajnoki sikersorozatukat pedig vélhetően folytatják majd szombaton délután, amikor a 15. helyen szerénykedő Stuttgart lesz a vendégük.A magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató, 17. Hoffenheim ezúttal a középmezőnyhöz tartozó Eintracht Frankfurtot fogadja, míg a nemzeti csapatnál szintén kerettag Stieber Zoltán együttese, a 10. Hamburg a 13. Darmstadthoz utazik. A szeptemberi edzőváltás óta szárnyaló, hatmeccses bajnoki győzelmi szériánál tartó Mönchengladbach szombaton az újoncként nyolcadik Ingolstadtot látja vendégül.
Bundesliga, 12. forduló,
péntek:
Hannover 96-Hertha BSC 20.30
szombat:
Bayern München-VfB Stuttgart 15.30
1899 Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 15.30
Bayer Leverkusen-1. FC Köln 15.30
FSV Mainz 05-VfL Wolfsburg 15.30
Borussia Mönchengladbach-FC Ingolstadt 15.30
Darmstadt-Hamburger SV 18.30
vasárnap:
Borussia Dortmund-FC Schalke 04 15.30
FC Augsburg-Werder Bremen 17.30

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:bleacherreport.com)