Jump to content

Benzema bajban van...

2015. 11. 06. 09:35

Vád alá helyezték csütörtökön a Real Madridcsatárát, akit szerdán vett őrizetbe a francia rendőrség a válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát érintő zsarolási ügyben. A csatárt szabadon engedték, de továbbra is gyanúsítottként kezelik. Mindeközben Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy egyik játékosra sem számít a nemzeti együttes soron következő két felkészülési mérkőzésén.

A támadó őrizetben töltötte az éjszakát, majd csütörtökön megjelent a versailles-i bíróságon, ahol a bíró úgy döntött: további nyomozást rendel el ellene. Benzemát ezután szabadon engedték, de folyamatosan ellenőrzik, például nem kerülhet kapcsolatba az ügy áldozatával, illetve további szereplőivel. Amennyiben bűnösnek találják, öt év börtönt is kaphat. A futballista ügyvédje, Sylvain Cormier úgy fogalmazott: védence ártatlan, s a bíró sem mondta ki, hogy bűnös lenne, hanem gyanúsítottként kezeli.

A nyomozás azt hivatott kideríteni, hogy Benzema milyen szerepet játszott az ügyben: lojális volt csapattársával, vagy a zsarolók cinkosaként lépett fel, amikor arról beszélt neki, hogy létezik egy intim videó, amelyen Valbuena felbukkan, s amelyet felhasználhatnak ellene. Egy, az ügy részleteit ismerő forrás szerint Benzema a válogatott clairefontaine-i edzőtáborozása idején, október 5-én tett említést a felvételről az Olympique Lyon labdarúgójának.

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. Ezt követően egyeztetés kezdődött közte és egy rendőr között, aki Valbuena bizalmasának adta ki magát. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A nyomozás során őrizetbe vettek négy személyt, köztük Djibril Cissét, a visszavonulását néhány hete bejelentő korábbi válogatott csatárt, akit azonban kihallgatását követően szabadon engedtek. A gyanú szerint Benzemát a zsarolók - akik akkor még szabadlábon voltak - egy rokonán keresztül próbálták meg rávenni arra, hogy járjon közbe a zsarolásban.

Benzema és Valbuena is válogatott, de Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hívta be őket a Németország és Anglia elleni, november 13-án, illetve 17-én sorra kerülő barátságos meccsekre. A kapitány a nyomozás miatt egyszerre nem is hívhatta volna be a két játékost a keretbe, ugyanakkor Valbuena esetében a mellőzést azzal indokolta, hogy a futballista "nincs megfelelő pszichés állapotban."

Friss:

Benzemával közben Florentino Pérez is megbeszélést tartott és kiállt a Real Madrid csatára mellett mondván az elnök biztos abban, hogy a francia játékos cselekedete jóhiszemű volt az esetben. Az ügynek ennek ellenére várhatóan még lesz folytatása...

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:top2best.com)