Jump to content

Serie A: hétfközi forduló, a Roma otthon folytatja

2015. 10. 27. 11:00

Hétközi fordulót rendeznek az olasz labdarúgó bajnokságban. A listavezető AS Roma hazai környezetben, az Udinese ellen folytathatja sikersorozatát, míg az AC Milan szintén hazai pályán, de győzelmi kényszerrel lép pályára a Chievo ellen. A négy mérkőzés óta nyeretlen Inter Bolognába utazik, míg a címvédő Juventus a Sassuolo vendége lesz.

A rómaiak vasárnap vették át az első helyet, miután idegenben 2-1-re legyőzték az addigi éllovas Fiorentinát. Szerdán elméletileg könnyebb dolguk lesz, bár intő jel lehet számukra, hogy az Udinese a pillanatnyilag meglévő 11 pontjából hetet idegenben szerzett. A fővárosiak ráadásul eltiltás miatt nem számíthatnak a Firenzében kiállított egyiptomi csatár, a házi góllövőlistát öt találattal vezető Mohamed Salah játékára. Érdekesség, hogy az udineiek legutóbb napra pontosan három évvel a mostani meccset megelőzően, 2012. október 28-án tudták legyőzni az AS Romát.

A mezőny legjobb formában lévő csapata, a tétmérkőzésen augusztus 23. óta veretlen Napoli sem áll megoldhatatlannak tűnő feladat előtt, hiszen a Palermót látja vendégül. A Fiorentina két vereség után a liga egyetlen nyeretlen csapatának, a Veronának az otthonában javíthat, az AC Milan pedig a másik veronai együttest, a szintén két kudarc után lévő Chievót fogadja. A bajnoki címvédő létére meglehetősen gyengén rajtoló, de öt tétmeccs óta veretlen Juventus a Sassuolo otthonában folytathatja a felzárkózást.

Kedden a mezőnyben egyedüliként idegenben veretlen Internazionale bolognai vendégjátéka nyitja, csütörtökön pedig a hazai környezetben veretlen Sampdoria mérkőzése zárja a fordulót. Az Udineséhez hasonlóan a milánói kék-feketék is napra pontosan három esztendővel a mostani találkozó előtt győzték le legutóbb aktuális riválisukat.

Serie A, 10. forduló:

Kedd
Bologna-Internazionale 20.45
szerda:
AC Milan-Chievo 20.45
AS Roma-Udinese 20.45
Atalanta-Lazio 20.45
Frosinone-Carpi 20.45
Napoli-Palermo 20.45
Sassuolo-Juventus 20.45
Torino-Genoa 20.45
Verona-Fiorentina 20.45
csütörtök:
Sampdoria-Empoli 20.45

(Forrás:sportrajongo.hu,mti/Fotó:soccerhighlightstoday.com)