Jump to content

Már hét csapat kijutott a 2016-os Eb-re

2015. 10. 09. 09:31

Csütörtökön Észak-Írország és Portugália kijutott a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra, így már hét csapat részvétele biztos a kontinensviadalon.

A portugál labdarúgó-válogatott azzal biztosította részvételét, hogy hazai pályán 1-0-ra legyőzte Dániát. A dánok vereségük ellenére maradtak az első csoport második helyén, mivel a harmadik albánok kikaptak Szerbiában, a portugálok pontelőnye viszont behozhatatlanná vált az utolsó játéknap előtt.

Portugália ünnepli a kijutást a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra - fotó: EPA/Hugo Delgado Portugália ünnepli a kijutást a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra - fotó: EPA/Hugo Delgado

Az egyenes kvalifikációt jelentő legjobb harmadik helyre jó eséllyel pályázó magyar válogatott szempontjából is fontos volt a portugál siker: a feröeriek ellen megszerzett három pont, a görögök biztossá vált utolsó helyezése, illetve a portugálok Dánia feletti sikere révén már csak a C csoport majdani harmadik helyezettje lehet veszélyes Bernd Storck csapatára a harmadik helyezettek különversenyében.

A D csoportban a világbajnoki címvédő németek meglepetésre kikaptak Írországban, ezzel az ő Eb-részvételük még nem biztos.

(MTI)(Fotó:twitter)