Jump to content

Pastore nem érti

2015. 10. 04. 13:35

A vasárnapi esti rangadók lezárásaként mérkőzik meg egymással a PSG és a Marseille a Parc des Princes Stadionban. A mérkőzés kapcsán a PSG argentin középpályása, Javier Pastore elmondta: nem számít rá, hogy kezd majd a mérkőzésen, és a mostanában neki szánt kevés játéklehetőséget sem igazán tudja mire vélni.

Honfitársa, Angel di Maria nyári érkezése óta Laurent Blanc vezetőedző kevésbé számol Pastoréval, mint a tavalyi évben. "Nem értem" - fogalmazott csalódottan Pastore. Ugyanakkor el kell fogadnom az új helyzetet, és meggyőzni a mestert arról, hogy helyem van a kezdőben - ha máshol nem, akkor a Bajnokok Ligájában. Azért vagyok Párizsban, hogy nagy csaták részese legyek."

Di Maria érkezésén túl a kevesebb játéklehetőségért Zlatan Ibrahimovic új pozíciója is "okolható", ezt Pastore sem tagadta. "Igen, Ibra szerepe idei szezonra átalakult, messzebb helyezkedik a tizenhatostól. Eltérő a játékstílusunk, de ha a pályán van, ő a tízes. És amikor egyszerre vagyunk a pályán, vigyáznunk kell rá, nehogy egymás lábára lépjünk..."

A Palermo korábbi játékosa - akinek egy palermói mondás szerint úgy lát a pályán, mint Riquelme - azt is elismerte, hogy a hozzá hasonló stílusú játékosok szépen lassan kikopnak a játékból. "Azzal nem értek egyet, hogy simán csak egy túlélő lennék, azonban nagyon szomorúan konstatálom, hogy a klasszikus tízesek lassan eltűnnek a futballpályákról."

(Forrás: sportrajongo.hu/l'Équipe; fotó: sportrajongo.hu/Twitter)