Jump to content

Serie A: Napoli-Milan a 7. forduló slágermeccse

2015. 10. 02. 13:42

A hétvégén a hetedik fordulót rendezik az olasz labdarúgó bajnokságban. A vasárnapi játékanap legérdekesebb találkozójának a az AC Milan nápolyi vendégjátéka ígérkezik. Miután a Napoli úgy tűnik, hogy kezd kilábalni a hullámvölgyből a milánóiaknak nem lesz könnyű dolguk, ha ponttal, vagy pontokkal akarnak távozni vendéglátóiktól.

A tizedik helyen álló nápolyi együttes botladozva kezdte a szezont, de az utóbbi hetekben már lényegesen meggyőzőbben teljesít, az elmúlt egy hétben pedig legyőzte a bajnoki címvédő Juventust, illetve az Európa Ligában második meccsét is magabiztosan nyerte meg Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszwa ellen. A 11. AC Milan Sinisa Mihajlovic irányításával egyelőre még keresi stílusát, s három győzelem mellett háromszor kapott ki a Serie A-ban. A legutóbbi körben meglepetésre a Genoa győzte le a piros-feketéket.

A listavezető - és az edzőlegenda, Giovanni Trapattoni által bajnoki favoritnak beállított - Fiorentina az Internazionale múlt heti fölényes legyőzése után csütörtökön az Európa Ligában is nagyon meggyőző volt, 4-0-re nyert a Belenenses otthonában, vasárnap pedig a nyolcadik helyen álló Atalanta ellen folytathatja menetelését.

A második Interre újabb nehéz meccs vár, ugyanis ahhoz a Sampdoriához látogat, mely hazai pályán mindhárom meccsét megnyerte eddig, többek között az AS Roma ellenit is.

A legutóbbi négy szezonban győztes Juve bajnoki bukdácsolása a 19. helyen álló Bologna ellen érhet véget. A mindössze 15. pozícióban szerénykedő torinóiak rengeteg kritikát kaptak eddig gyenge bajnoki játékuk miatt, ugyanakkor szerdán a Bajnokok Ligájában bizonyították, hogy jobb futballra is képesek, s nagyon magabiztosan győzték le 2-0-ra a Sevillát. Érdekesség, hogy a Juventusnak jelenleg több pontja van a BL-ben két forduló után (6 pont), mint a Serie A-ban hat kört követően (5 pont).

Serie A, 7. forduló:

szombat:
Carpi-Torino 18.00
Chievo-Verona 20.45
vasárnap:
Empoli-Sassuolo 12.30
Palermo-AS Roma 15.00
Sampdoria-Internazionale 15.00
Udinese-Genoa 15.00
Juventus-Bologna 18.00
Lazio-Frosinone 18.00
AC Milan-Napoli 20.45
Fiorentina-Atalanta 20.45

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:novosti.rs)