Jump to content

Ronaldo csúcsdöntésre készül az Atlético ellen

2015. 10. 02. 16:43

Az Atlético és a Real madridi városi rangadójával zárul a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulója, amelyben az Európa Ligában címvédő Sevilla a bajnok és a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonát fogadja.

 

Az Atlético az előző körben 1-0-ra kikapott az ezzel listavezetővé előlépő Villarrealtól, majd szerdán a BL csoportkörében otthon szenvedett 2-1-es vereséget a Benficától. A Realnak a hatodik fordulóban csak egy 0-0-s döntetlenre futotta erejéből a Málaga ellen, ám szerdán a BL-ben magabiztosan szerezte meg a három pontot Malmőben, Cristiano Ronaldo két góljának köszönhetően.

A kétszeres aranylabdás portugál futballista utolérte Raúlt a Real Madrid legeredményesebb játékosainak rangsorában. A madridiak mezében ugyanis már 323 találatnál jár, így akár az Atlético ellen csúcsot is dönthet. Ronaldónak a BL szerdai játéknapján szerezte meg az 500. és 501. gólját.

A címvédő Barcelona az ötödik fordulóban 4-1-re kikapott a jó formában lévő Celta Vigo vendégeként, majd a múlt héten az újonc Las Palmas 2-1-es legyőzésével javított, ám utóbbi meccsen Lionel Messi térdszalag-szakadást szenvedett, így a katalán együttes két hónapig nem számíthat legmeghatározóbb játékosára. Combsérülése miatt kérdéses Andres Iniesta játéka is.

A Sevilla a BL-ben szerdán 2-0-ra kikapott a sorozat előző kiírásában döntős Juventustól, s eddig a bajnokságban sem remekel, hat mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni, így a 16. helyet foglalja el a tabellán.

A kapus Megyeri Balázst leginkább csereként foglalkoztató Getafe a forduló pénteki nyitómeccsén a negyedik helyezett Celta Vigo vendége lesz.

Primera División, 7. forduló:

péntek:

Celta Vigo-Getafe 20.30

szombat:

Sevilla-FC Barcelona 16.00

Granada-Deportivo La Coruna 18.15

Espanyol-Sporting Gijón 20.30

Las Palmas-Eibar 22.00

Málaga-Real Sociedad 22.00

vasárnap:

Rayo Vallecano-Betis 12.00

Athletic Bilbao-Valencia 16.00

Levante-Villarreal 18.15

Atlético Madrid-Real Madrid 20.30

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)