Jump to content

PL: Arsenal-MU és Everton-Liverpool a forduló rangadói

2015. 10. 02. 14:38

Száztíz hét után először éllovasként készülődhet bajnoki mérkőzésre a Manchester United, amely vasárnap az Arsenal elleni idegenbeli rangadón bizonyíthatja, hogy nem véletlenül vezeti a Premier League tabelláját.

A jelenleg negyedik helyen álló londoni együttes vezetőedzője, Arsene Wenger az elmúlt napokban, hetekben rengeteg kritikát kapott, miután tanítványai két váratlan vereséggel kezdték a Bajnokok Ligája küzdelmeit. Viszont ami a hazai pontvadászatot illeti: ha nyernek vasárnap az MU ellen, pontszámban beérik riválisukat. Ezzel együtt a meccs esélyese a Manchester United, amely a PL-ben sorozatban három győzelmet aratott, s remek formában várja az Emirates Stadionban sorra kerülő összecsapást.

Amennyiben a rangadón nem az MU gyűjti be a három pontot, úgy szinte biztos, hogy a Manchester City visszakerül az első helyre, mivel az eddig nyeretlen Newcastle Unitedet fogadja, s veresége még azzal együtt is óriási meglepetés lenne, hogy hullámvölgybe került, utóbbi két bajnoki mérkőzését elvesztette.

A szezon meglepetéscsapata, a tabellán harmadik West Ham United ezúttal a sereghajtó Sunderland vendége lesz, ott próbálja folytatni nagyszerű sorozatát, miután eddig már az Arsenalt, az FC Liverpoolt és a Manchester Cityt is legyőzte idegenben.

A címvédő Chelsea az előző szezonban összesen háromszor szenvedett vereséget, most pedig már hét forduló után ugyanitt tart, s a keddi, portói BL-vereséget követően a szurkolók nagyon várják, hogy kedvenceik végre elkezdjenek nyerni. A 14. helyen álló Kékek szombaton otthon szerepelnek, és a tizedik Southampton lesz az ellenfelük.

A vasárnapi programot a liverpooli városi rangadó nyitja: a házigazda és négy meccs óta veretlen Everton egész héten készülhetett a derbire, míg az egyelőre hullámzó teljesítményt nyújtó FC Liverpool játékosai a csütörtöki Európa Liga-találkozóval a lábukban lépnek pályára (FC Liverpool-Sion 1-1). A Vörösök magyar kapusát, Bogdán Ádámot várhatóan ezúttal is a cserék közé nevezi majd Brendan Rodgers vezetőedző.

Premier League, 8. forduló:
szombat:
Crystal Palace-West Bromwich Albion 13.45
Bournemouth-Watford 16.00
Aston Villa-Stoke City 16.00
Manchester City-Newcastle United 16.00
Norwich City-Leicester City 16.00
Sunderland-West Ham United 16.00
Chelsea-Southampton 18.30

vasárnap:
Everton-FC Liverpool 14.30
Arsenal-Manchester United 17.00
Swansea City-Tottenham Hotspur 17.00

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó: dailymail.co.uk)