Jump to content

Bundesliga: Bayern-BVB rangadó, a Hertha a Hamburgot fogadja

2015. 10. 02. 11:45

A Dárdai Pál irányította Hertha a Hamburgot látja vendégül a német labdarúgó-bajnokság hétvégi, nyolcadik fordulójában. Ugyanakkor nem ez, sokkal inkább a Bayern München - Borussia Dortmund rangadó számít majd a forduló legérdekesebb összecsapásának, a bajorok még veretlenek, míg a dortmundiak utóbbi két bajnokijukon értékes pontokat hullajtottak, így a presztízsen kívül mindkét csapat számára fontos, hogy a lehető legtöbb ponttal zárják a derbit.

A tabella hatodik helyén álló berliniek az előző fordulóban a hajrában szerzett góllal hoztak el egy pontot Frankfurtból (1-1), a tizedik helyezett Hamburg viszont - melyben Stieber Zoltán még nem lépett pályára az idényben - hazai pályán 1-0-ra kikapott a Schalkétól. A Hertha első számú kapusa, Thomas Kraft vállsérülés miatt kihagyta az előző két bajnoki meccset, ám mivel a héten már részt vett az edzéseken, várhatóan ismét bevethető lesz.

A forduló szuperrangadójára Münchenben kerül sor vasárnap, ahol a százszázalékos teljesítménnyel éllovas Bayern a második helyen álló Dortmundot fogadja. A legutóbb Mainzban 3-0-ra győztes, címvédő bajorok tűnnek esélyesebbnek, már csak azért is, mert a Borussia vasárnap meglepetésre csak 2-2-es döntetlenre volt képes hazai pályán az újonc Darmstadt ellen. A müncheni együttes nagyszerű formáját jelzi, hogy a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban 5-0-ra kiütötte a vendég Dinamo Zagrebet.

A harmadik magyar érdekeltségű Bundesliga-csapat, a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim (15.) ellenfele az utolsó előtti Stuttgart lesz.

Bundesliga, 8. forduló:

péntek:

Darmstadt 98-FSV Mainz 05 20.30

szombat:

Borussia Mönchengladbach-VfL Wolfsburg 15.30

Hannover 96-Werder Bremen 15.30

Hertha BSC-Hamburger SV 15.30

1899 Hoffenheim-VfB Stuttgart 15.30

FC Ingolstadt 04-Eintracht Frankfurt 15.30

vasárnap:

FC Schalke 04-1. FC Köln 15.30

Bayern München-Borussia Dortmund 17.30

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:nb1.hu)