Jump to content

BL: győzelmi kényszerben a City

2015. 09. 30. 10:00

Szerda este újabb nyolc találkozót rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Manchester City játékosaira nehéz feladat vár, ugyanis a Borussia Mönchengladbach vendégeként lépnek pályára, ráadásul győzelmi kényszerrel. A City vereséget szenvedett az első játéknapon, így a továbbjutás szempontjából kiemelten fontos a ma esti összecsapás a számukra.

A sérülésektől sújtott, a Premier League-ben a legutóbbi két mérkőzését, s így a listavezető pozíciót is elveszítő City éppen akkor lép pályára Gladbachban, amikor a vendéglátók szekere a gyenge bajnoki rajt után beindult. A Borussia stadionjában 37 év szünet után kerül sor ismét BL-meccsre, a manchesteri vendégeknek pedig égető szükségük van a sikerre és a három pontra, mivel a nyitókörben otthon szenvedtek 2-1-es vereséget az előző kiírásban ezüstérmes Juventustól.

A City az angol pontvadászatban öt fordulón át veretlen volt, majd a legutóbbi két találkozóján a West Hamtől és a Tottenhamtől is kikapott, miközben a Bundesliga első öt körében a Gladbach egyszer sem tudott győzni, de Lucien Favre vezetőedző távozása után a következő két összecsapását megnyerte. A megbízott tréner, Andre Schubert rendet rakott a csapat háza táján, ugyanakkor a középpályás Granit Xhaka a játékstílusban látja a siker titkát.

"Újra kedvünk van a játékhoz, mert most azt a futballt játszhatjuk, amelynek köszönhetően komoly eredményeket értünk el a múltban" - nyilatkozta a svájci játékos. A Borussia a D csoport első fordulójában kikapott a Sevillától, így most a City ellen szerezheti meg első pontjait.

A manchesterieknél sérülés miatt kérdéses a középpályás Yaya Touré, a kapus Joe Hart, valamint a csapatkapitány Vincent Kompany szereplése. A csoport másik szerda esti találkozóján a Juventus az Európa Ligában címvédő Sevillát fogadja, s az olasz együttes győzelemmel megléphet a riválisoktól.

A csoport másik mérkőzésén a legutóbbi kiírás döntőse, a Juventus az Európa Liga-győztes Sevillát fogadja.

(Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:dailymail.co.uk)