Jump to content

EL - Rajt csütörtökön, hat magyarral

2015. 09. 16. 13:07

Összesen hat magyar labdarúgó léphet pályára a második számú európai kupasorozat, az Európa Liga csütörtöki nyitókörében, melyben a Lech Poznan a portugál Belenensest fogadja, a válogatott csatárát, Nikolics Nemanját foglalkoztató Legia Warszava pedig a dán Midtjyllandhoz látogat.

A Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is soraiban tudó poznani együttes kifejezetten kedvezőtlen előjelekkel várja a meccset, mivel a lengyel bajnokságban gyengén szerepel, nyolc forduló után 4 ponttal az utolsó előtti, s legutóbbi négy meccsén pontot sem szerzett. Lovrencsicsék számára ugyanakkor az bizakodásra adhat okot, hogy a rivális sincs "bombaformában", a Belenenses ugyanis még nem nyert a portugál élvonalban, négy kör után mindössze három ponttal áll.

A Legia szintén nincs jó passzban, öt meccse nyeretlen a bajnokságban, s kis túlzással minden reménye Nikolicsban lehet, aki a hétvégén pontot érő gólt szerzett Lublinban, s nyolc találatával vezeti a lengyel bajnokság góllövőlistáját. A csapat ellenfele lényegesen jobb hangulatban készülhet az összecsapásra, mivel vezeti a dán bajnokságot.

A másik két magyar érdekeltségű csapat közül a Bogdán Ádámot foglalkoztató Liverpool a Girondins Bordeaux vendégeként lép majd pályára, míg ugyanebben a csoportban Vanczák Vilmos csapata, a svájci Sion az orosz Rubin Kazanyt fogadja.

Két magyar játékvezető is érdekelt lesz csütörtökön: a Napoli-FC Brugges találkozót Vad II István dirigálja, a Skënderbeu-Besiktas mérkőzésen pedig Bognár Tamás fújja a sípot.

Az első forduló párosításait Facebook oldalunkon lehet megtekinteni.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:boon.hu)