Jump to content

Inter-Milan, a Madonnina derbije

2015. 09. 13. 11:20

Bár az utóbbi években egyik csapat sem nyújt kiemelkedőt – ha őszinték akarunk lenni: még átlagosat sem – sem a bajnokságban, sem az európai kupákban, Milánó városát mindig lázba hozza egy Inter-Milan rangadó. A France Football 7 számmal mutatja be, hogy hosszú évek böjtje után idén miért lehet újra sikeres a két ősi rivális, és hogy miért találhatnak vissza a sikerek útjára.

3Stefan Jovetic, és egyben az Inter idei góljainak a száma. A nyáron a Manchester Citytől 15 millió euróért megvett 25 éves montenegrói klasszis két gólt lőtt az Atalantának, egyet pedig a Carpinak. A 10-es mezben játszó csatár a brazil Adriano után az Inter első olyan „tízese”, aki első két mérkőzésén 3 gólt lőtt.

6 – Az Inter pontjainak száma két forduló után, szemben a Milan 3 pontjával. A két klub az elmúlt négy szezonban összesen 232 (!!!) ponttal szerzett kevesebbet, mint a Juventus.

28 – 28 évvel ezelőtt fordult elő utoljára, hogy a Milan két új csatárral debütált egyszerre a bajnokságban: 1987-ben az Ajaxtól igazolt Marco van Basten és Ruud Gullit rohamozta a Pisa kapuját (a Milan 3-1-re nyert, mindkét csatár gólt szerzett). Most a nyáron a Sevillától 30 millió euróért igazolt Carlos Bacca és a Donyecktől megszerzett Luiz Adriano lépett egyszerre pályára Firenzében, gólt azonban csak a második fordulóban szereztek az Empoli ellen (2-1).

30 – Mindkét csapat ennyit költött idei legdrágább igazolására: Baccáért kért ennyit a Sevilla, míg Geoffroy Kondogbiáért a Monaco. Kondogbia az idei olasz mercato második (első: Dyabala), az elmúlt 5 év ötödik legdrágább igazolása (első: Higuain).

186 – A két klub ennyi millió eurót költött a nyáron új játékosokra. Az Internél Jovetic, Miranda és Kondogbia, a Milannal Bacca, Luiz Adriano és Romagnoli voltak a legdrágább vételek. A Serie A-ban a Juventus költötte a legtöbbet (123.5 millió euró), így idén nyáron a legjobban a Serie A nyitotta ki a "pénzcsapot" az európai topligák között, mintegy 600 millió euróval.

480 - Ennyi millió eurót invesztál a Milanba a thaiföldi üzletember, Bee Taechaubol, aki ezért az összegért a klub részvényeinek a 48%-át kapja meg.

27000 - Ennyi bérletet adott el idén az Inter, ami jelentősen meghaladja a tavalyi év bérleteseinek a számát (23000).

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/France Football; fotó: sportrajongo.hu/youtube.com/geosnews.com)