Jump to content

Rio Ferdinand szerint Pogba CR7-nél is jobb lehet

2015. 06. 05. 12:04

Paul Pogba a világ legjobb játékosa lehet hamarosan, ezt a Manchester United egykori angol válogatott védője, Rio Ferdinand mondta legutóbb amikor a The Sun-nak adott interjút. A 22 éves francia válogatott játékos éppen a Bajnokok Ligája szombati döntőjére készül, ezt követőten pedig valószínűleg klubot vált. Ferdinand ez utóbbitól várja az igazán nagy kiugrást Pogba esetében.

A Juventusszal a Barcelona elleni BL-döntőre készülő Pogba egykoron a Manchester United játékosa is volt, ott azért testközelből láthatta képességeit Rio Ferdinand még akkor is, ha a francia klasszis akkor még nem nagyon tudott közel kerülni az első csapathoz. Pogba azóta befutott, 2012-ben ingyen érkezett a Juventushoz, amely a nyáron elképesztő nagy üzletet köthet az eladásával, már ha persze el akarja adni legnagyobb sztárját. A francia idén a bajnoksában 8 találatig jutott, a hírek szerint a Manchester City, a Real Madrid a PSG és a Barcelona is mélyen a zsebébe nyúlna és hallatlan összeget sem sajnálna kifizetni Pogbáért.

"Nem csodálkozom, hogy 100 millió euró körüli összegek repkednek Pogbával kapcsolatban, ha elkerülik a sérülések, akkor szerintem négy éven belül a világ legjobb játékosa is lehet belőle, jobb lehet, mint Cristiano Ronaldo" - ezt már Rio Ferdinand mondta a fiatal játékosról. - Valóban így gondolom, nagyon jó futballista, erről már a Manchester Unitednél is megbizonyosodhattam."

Ferdinand az interjúban azt is felelevenítette, amikor Pogba a távozás gondolatával játszott el még az MU játékosaként és bár a felek között volt egy baráti beszélgetés, a francia mégis a távozást választotta.

"Emlékszem, hogy elmondta, hogy el akarja hagyni a Manchester Unitedet. Elhatároztam, hogy saját kezembe veszem az ügyét és elhívtam beszélgetni. Kétségbeesetten azt akartam, hogy Paul maradjon az Old Traffordon és ezért megkérdeztem tőle, hogy mégis mit szeretne. Azt válaszolta, hogy a világ legjobb játékosa akar lenni. Erre azt válaszoltam, hogy minden amire szüksége van ehhez, az itt hever a lába előtt és az idő el fog jönni a számára, amikor bizonyíthat. Akkoriban az MU valóban a világ top klubjainak táborába tartozott, ám ő ennek ellenére nem látta a lehetőséget. Játszani akart és akkor még nem kapta meg azt a mennyiségű játéklehetőséget, amelyre számított. Végül elment és már akkor tudtam, hogy visszasírjuk majd még egyszer." - beszélt nagyon őszíntén Pogba távozásáról Ferdinand az angol lapnak.

Pogba döntésének helyessége, miszerint elhagyja az MU-t beigazolódott, hiszen a manchesteri klub jelenleg nem tagja az elit kluboknak, legfeljebb a történelme miatt és bár a Juventus sem mérhető a Bayern München, vagy a Real Madrid és a Barcelona mércéjével, de az olaszok mégis ott vannak a BL-döntőjében és holnap este akár még a trófeát is a magasba emelheti Pogba. Hogy aztán mit hoz számára a jövő, az már tényleg megjósolhatatlan, ám a benne rejlő potenciált elnézve Ferdinand kijelentése nem áll messze a valóságtól.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:foci-live.hu;eurosport.pl)