Jump to content

Pirlo egy BL-győzelem után váltana

2015. 06. 05. 16:10

Andrea Pirlo, a BL-döntős Juventus veterán középpályása bejelentette, hogy a Juventus lesz az utolsó olasz klubja. Egy esetleges győzelem esetén pedig akár már a nyáron válthat.

A Juventus középpályása saját elmondása szerint az „Öreg Hölgy”-gyel zárja olaszországi pályafutását, mely után nem csak országot, hanem akár kontinenst is váltana - mindezt a BL-döntő függvényében. Pirlonak nem lesz idegen a mérkőzés légköre, ugyanis 2005-ben és 2007-ben még a Milan játékosaként kétszer is megadatott neki, hogy a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában játszhasson. Előbbi alkalommal nyert helyzetből bukták el a trófeát, két évvel később viszont sikerült megnyerni azt – mindkétszer a Liverpool ellen. A 2005-ös döntőt Pirlo a mai napig a legrosszabb élményei közé sorolja, éppen ezért szeretné egy idei BL-sikerrel feledtetni a tíz évvel ezelőtti kudarcot.

„Ha nyerünk, valószínűleg külföldre igazolok, ugyanis a Juve lesz az utolsó olasz klubom.” – nyilatkozta Pirlo a Times of India-nak. „Az MLS jó lehetőség lenne, de egyelőre nem foglalkozom ezzel, csak a Juventus és a BL-döntő jár a fejemben. Visszavonulni még nem szeretnék, addig fogok játszani, amíg napról napra megvan bennem a motiváció, hogy eddzek.” A rutinos játékos beszélt korábbi döntőiről is. „Tudom, milyen érzés BL-t nyerni, de azt is, hogy milyen nyert helyzetből elbukni. Életem egyik legrosszabb élménye a 2005-ös finálé.” – zárta nyilatkozatát a 119-szeres olasz válogatott.

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:soccertrust.com)