Jump to content

Liverpool: Carragher tudja ki lenne jó Gerrard utódjának

2015. 06. 03. 10:30

A Liverpool legendás védője, Jamie Carragher manapság szakkommentátorként keresi a kenyerét, így természetesen egykori csapata sem esett ki a látószögéből. A BL-győztes játékos legutóbbi nyilatkozatában említést tett többek között arról, hogy kit gondolna méltó utódjául a nyáron Amerikába távozó Steven Gerrardnak. Carragher kiszemeltje valóban karizmatikus egyéniség, egy gond van csupán, hogy jelenleg még nem a Liverpool játékosa.

Carragher ugyanis azt a James Milnert nevezte meg Gerrard megfelelő utódjául, aki jelenleg még a Manchester City kötelékébe tartozik, igaz a hírek szerint a vezetőség nem tart rá igényt. A 29 éves középpályás szerződése az idény végén lejárt, és a hírek szerint a Liverpool szívesen látná a soraiban. A váltás Milnernek sincs ellenére, a szigetországi sajtó úgy gondolja, hogy a megállapodás a felek között rövid időn belül létre jöhet.

Jamie Carragher szerint a Pool nagyon jól járna a válogatottban is megforduló játékossal, hiszen tapasztalt, jó labdarúgó és a pályán, valamint az öltözőben is karizmatikus egyéniség. Az egykori védő szerint Milner lenne a megfelelő csapatkapitány, kérdés, hogy ehhez Jordan Henderson mit szól majd. Henderson amikor Steven Gerrard éppen nem játszott a mostani idényben többször viselhette a csapatkapitányi karszallagot, és szinte minden alkalommal hangsúlyozta is, hogy szívesen maradna is ebben a szerepkörben. A jelenlegi második számú csapatkapitány tehát feljebb lépne a ranglétrán, ugyanakkor Brendan Rodgers eddig egyszer sem jelentette ki, hogy őt választja majd a következő szezontól. Carragher szerint Milner amennyiben az Anfieldre igazol, úgy jó eséllyel pályázhat a kapitányi titulusra, persze a végső szót a menedzser mondja majd ki.

"Amennyiben a hír igaz és James Milner valóban a Liverpoolhoz igazol, úgy sok kérdés merül majd fel a csapattal kapcsolatban. Az egyik ilyen, hogy ki legyen a csapatkapitány. Milnernek óriási tapasztalata van, kiváló játékos, igazán nagyszerű igazolás lenne, főleg annak fényében, hogy ingyen érkezhet" - mondta az üggyel kapcsolatban Carragher a Kicca honlapjának.

A Liverpool színeiben több mint 500 mérkőzésen pályára lépő játékos szerint az a tény, hogy Rodgers eleddig még soha sem nevezte meg Hendersont, mint jövőbeli csapatkapitányt sok mindent elárul, többek között azt, hogy a megtisztelő feladat akár Milnerre is várhat. Persze ahhoz előbb alá kéne írnia a Vörösökhöz.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:liverpoolecho.co.uk)