Jump to content

BL: Ballack rámutatott az MSN gyengepontjára

2015. 06. 02. 15:05

Michael Ballack, a Bayern München és a Chelsea korábbi sztárja a BL-döntő előtt csodálattal beszélt a Barcelona dél-amerikai csatártriójáról, de a dicsérő szavak mellett finom kritikák is elhangzottak.

„Csodálom Messi, Neymar és Suarez támadójátékát” – kezdte a német futball történetének egyik leggólerősebb középpályása. „Minden mozdulatukból látszik a virtuozitás és, hogy élvezik a játékot, ugyanakkor többet kéne hozzátenniük a csapat védekezéséhez. Mindhárman zseniális labdarúgók, ugyanakkor, ha a defenzív játékról van szó, dívaként viselkednek, és nem veszik ki kellő mértékben a részüket a Barcelona védekező munkájából.”

Ballack természetesen kitért a Bajnokok Ligája döntőjére, és az esélyekre is. „Messi, Neymar és Suarez addig tudnak teljes fordulatszámon pörögni, amíg náluk van a labda és ők diktálhatják a tempót. Érdekes lesz, hogy a Juventus hogyan próbálja majd ellehetetleníteni a katalánok játékát, és hogy ez milyen hatással lesz a támadóhármasra. Biztos vagyok benne, hogy az olaszok nem fognak támadólag fellépni, de pontosan fel fogják ismerni, hogy a mérkőzés mely periódusaiban lesz majd esélyük a támadásra és a gólszerzésre. Kíváncsian várom, hogy a Barca mit kezd majd Allegriék zárt játékával. Valószínűleg a Juve a kontrákra és a pontrúgásokra épít majd, amivel meggyűlhet majd a spanyolok baja.”

A döntőt szombaton, 20:45-től rendezik, így hamarosan fény derül a győztes kilétére, és arra is, hogy a 85-szörös válogatott középpályás mennyire tudta jól feltérképezni az összecsapást.

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:telegraph.co.uk)