Jump to content

Madrid: Ödegaard a bő keretben

2015. 04. 28. 13:37

A 16 éves Martin Ödegaard januárban igazolt a Real Madrid csapatához, ahol eddig a Castillában futballozott. Most három társával együtt nevezték a nagycsapat Almeria elleni keretébe, így könnyen lehet, hogy a nagycsapatban is debütál.

Ma délelőtt a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti kihirdette a szerdai, Almeria elleni bajnoki mérkőzésre nevezett keretét. A legnagyobb szenzációt most nem a nagy sztárok, hanem a norvég csodagyerek, Martin Ödegaard jelentette. A támadó középpályás a téli átigazolási időszakban lett a Real Madrid történetének első norvég játékosa, azóta pedig bár a nagyokkal edz, játéklehetőséget eddig rendre a Castillában kapott. Ott azonban nem tudott vezéregyéniséggé válni, a Zinedine Zidane vezette csapat sikeresebb volt nélküle, mint vele.

Mindezek ellenére könnyen lehet, hogy a sűrű mérkőzésnaptár elé néző Real Madrid hétközi bajnokiján a nagycsapatban is bemutatkozhat. Carlo Ancelotti döntésének értelmében ugyanis Mayoral, Diego Llorente és Ödegaard is tagjai a bő keretnek, az olasz tréner elmondása szerint pedig ebből a három játékosból kettő helyet is kap majd a madridiak kispadján. A papírforma szerint komoly esély van arra, hogy a Real simán hozza a hazai mérkőzést, így adott esetben nem lesz akadálya a végén a fiatal játékos(ok) pályáralépésének. Ödegaard eddig a tavasszal a Castilla játékosaként 8 fellépésén 1 gólt szerzett, holnap pedig a nagycsapatban is megcsillogtathatja tudását. A mérkőzést szerdán 20:00-tól rendezik.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:dw.de)