Jump to content

Hamann: Schweinsteiger távozhat Münchenből

2015. 04. 24. 13:52

Dietmar Hamann a goal.com-nak adott interjút, melyben Bastian Schweinsteiger lehetséges távozásáról beszélt. Úgy érzi, honfitársa elhagyhatja Münchent, de Ribéry maradásában sem biztos.

Pep Guardiola érkezése előtt Schweinsteiger alapember volt a Bayern középpályáján, a spanyol szakvezető érkezése óta azonban kiszorult a bajorok kezdőcsapatából. A Barcelona korábbi menedzsere rendre a nyáron szerződtetett Xabi Alonsot és David Alabat preferálja, míg az elmúlt időben többször is sérüléssel bajlódó Schweinsteiger jobbára csak második számú választás. A hétközi, Porto elleni, 6-1-re megnyert Bajnokok Ligája negyeddöntőn is végig a padon ült, az egész szezont tekintve pedig 19 mérkőzése (ebből 13 kezdőként) és 1209 játékperce van. Nem meglepetés tehát, hogy szóba jött a távozása, most egy korábbi német válogatott is megszólalt az ügyben.

Dietmar Hamann, a Liverpool korábbi középpályása szerint Schweinsteiger egyértelműen elvesztette a kezdőcsapatba kerülésért folytatott harcot a Real Madridtól vásárolt Xabi Alonsoval szemben, így nem lepődne meg, ha „Schweini” a nyáron új csapat után nézne. Hamann hasonló véleménnyel van Franck Ribéryvel kapcsolatban is, a március óta sérült francia ugyanis idén kevésbé találja igazi formáját, amivel egyre kevesebb az esélye a kezdőbe kerülésre, pláne Arjen Robben és Thomas Müller jelenlétében. Ha Hamann jóslatai beválnak, izgalmas nyári transzferekre lehet számítani a Bayern háza táján is.

(gt)

(Forrás:sportrajongo.hu/goal.com/Fotó:postmedien.ch)