Jump to content

BL: Visszavágna a Bayern és a PSG

2015. 04. 21. 13:54

A mai napon újra a Bajnokok Ligájáé a főszerep a futball világában. A múlt heti szerdai játéknap mérkőzéseinek visszavágói következnek, a PSG Barcelonába, a Porto pedig a Bayernhez látogat.

A mai napon újra a Bajnokok Ligájáé a főszerep a futball világában. A múlt heti szerdai játéknap mérkőzéseinek visszavágói következnek, a PSG Barcelonába, a Porto pedig a Bayernhez látogat.

A múlt héten mindkét mérkőzésen 4 gólt láthattunk, 3:1 arányú felosztásban, azonban míg Párizsban a valamivel esélyesebb Barcelona aratott megérdemelt sikert, addig Portóban meglepetésre a hazaiak örülhettek. Ibrahimovic és Verratti hiánya miatt sokan már a mérkőzés előtt temették a PSG-t, amelynek gondjai Thiago Silva korai sérülése után csak nagyobbak lettek. A kulcsembereit nélkülöző francia csapat nem tudott megálljt parancsolni a rendkívül összeszedetten futballozó katalánoknak, akik Neymar góljával már a 18. percben vezetést szereztek. A második félidő Luis Suárezről szólt, aki ekkor kétszer is bolondot csinált a David Luiz vezette hazai védelemből. A már ekkor lefutottnak tűnő párharc második mérkőzésének csak Mathieu öngólja adott értelmet. A Barca feladata tehát korántsem tűnik nehéznek, de bizonyára ehhez lesz egy-két szava a visszatérő Verrattinak és Ibrahimovicnak, no meg az egész PSG-nek.

A másik mérkőzés jóval izgalmasabbnak és szorosabbnak ígérkezik, mivel a Bayern kétgólos hátránya közel sem ledolgozhatatlan az egy klasszissal azért szerényebb játékerőt képviselő Porto ellenében. A kék-fehérek fegyelmezetten játszottak és nagyszerűen használták ki a bajor védelem hibáit, az idegenben lőtt gól azonban sokat számíthat. Noha Guardiola együttese bárki ellen képes a kétgólos sikerre, kérdés, mi, vagy inkább ki állítja majd meg a Portugáliában remeklő Quaresmat és Jackson Martinezt. A fogadóirodák a portói 3-1 ellenére még mindig a München továbbjutását várják, ugyanakkor biztosak lehetünk abban, hogy az utolsó percig kiélezett csatát láthatunk majd.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:profitipp.hu)