Jump to content

Ma este El Clasicó!

2015. 03. 22. 13:01

Ma este kerül sor a világ talán leginkább várt futballmérkőzésére, a Barcelona-Real Madrid összecsapásra. A tabellán a hazai pályán játszó Barcelona előnye 1 pont a Királyiak előtt, és bár a mérkőzést követően még 10 forduló hátravan a bajnokságból, egy győzelem, és az azzal járó töltet akár a bajnoki címig is repítheti a ma esti győztest.

Az ősi rivalizálás, amely Franco tábornok ideje alatt kezdődött, és valószínűleg örökké fog tartani. Párharcok, egyéniségek, korszakos csapatok, jelenetek, cselek, megmozdulások, amelyek mind a spanyol, mind az egyetemes labdarúgás történelmének meghatározó, kitörölhetetlen emlékei.

A királyi Spanyolország Katalónia ellen, Puskás és Di Stefano Kubala, Kocsis és Czibor ellen, Santillana Rexach és Cruyff ellen, Valdano és Butrugueno Maradona és Schuster ellen, Hugo Sanchez Lineker ellen, Ronald Koeman Fernando Hierro ellen, Raúl és Zamorano Stoichkov és Romário ellen, Mijatovic és Morientes Rivaldo és Kluivert ellen, Zidane Xavi ellen, Ronaldo Ronaldinho ellen, Sergio Ramos Puyol ellen, Higuain és van Nistelrooy Henry és Eto'o ellen, és végül, de nem utolsó sorban, napjaink két legmeghatározóbb játékosa, Cristiano Ronaldo Lionel Messi ellen.

A sorozatban 5 BEK-et nyerő Real, amit 1961-ben megállított a Barcelona. A Cruyff-féle Dream Team. Del Bosque álomfocit játszó Galaktikusai. Rijkaard Ronaldinhora épített Barcelonája. Pep Guardiola hatkupás Barcája, José Mourinho tökéletesen felépített Realja, és végül Carlo Ancelotti Realja, amely megnyerte a Tizediket.

Ma este pedig Luis Enrique ősszel még középszerűnek tűnő, tavaszra azonban Lionel Messi vezetésével hamvaiból feltámadó Barcelonája többek között Neymar és Suarez közreműködésével Carlo Ancelotti éppen ellentétes utat bejáró, kicsit sebzett vadnak tűnő Real Madridja, Cristiano Ronaldo vezetésével.


Kezdés 21 órakor.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/hurriyet.com)