Jump to content

Manchester City: indulhat a nagytakarítás

2015. 03. 20. 11:57

Áll a bál a Manchester City háza táján, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy Manule Pellegrini az újabb BL-búcsú után a hírek szerint nagytakarításba kezd. A csapat chilei szakvezetője több játékostól is megvállna szíve szerint a nyári átigazolási időszakban, kérdés, hogy lesz-e rá alkalma egyáltalán, ugyanis hetek óta az a hír járja, hogy ő is a távozók között lesz, miután a vezetőség nincs igazán megelégedve a teljesítményével.

Mindenesetre Pellegrini tervezi a manchesteri jövőt és a hírek szerint új csapatot szeretne építeni. Ezt javasolja a City vezetőségének több angol lap is, szerintük is vérfrissítésre lenne szükség, a tapasztalt játékosokat fiatalabbra, de leginkább "harapósabbra" kéne cserélni. A beszámolók arról szólnak, hogy a klub vezetősége 13 játékostól szabadulna meg, a távozók között lenne többek között Yaya Toure, Edin Dzeko, Backary Sagna, James Milner és Samir Nasri is.

A szigetországi lapok már régóta kritizálják a City átigazolási politikáját, éppen ezért nem csodálkoznának azon, hogy ha ezzel kapcsolatban változások lépnének életbe. A fent említett játékosok eladása ráadásul hozna annyi pénzt a konyhára, hogy fiatalabb, ám a sikerre sokkal éhesebb játékosokkal tudnál megújítani a keretet, ráadásul ezzel a FIFA fairplay szabálya alól is mentesülnének.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:squawka.com)